fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIzmjene Zakona o PDV-u pri kraju

Izmjene Zakona o PDV-u pri kraju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo finansija privodi kraju izmjene i dopune Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV), ali se njihovi detalji, kako tvrde u tom Vladinom resoru, ne mogu saopštavati do završetka nacrta.

“Ministarstvo finansija radi na izmjenama i dopunama Zakona o PDV-u, čija je izrada u završnoj fazi. U ovom momentu ne možemo informisati o pojedinostima koje su obuhvaćene tim izmjenama, dok se ne okonča kompletan postupak oko nacrta”, rekli su Pobjedi iz Ministarstva finansija.

Stopa PDV-a od januara je u Crnoj Gori sa 19 povećana na 21 odsto, dok je niža, od sedam odsto, ostala nepromijenjena.

Iz Poreske uprave ranije je saopšteno da je kroz tvining projekat urađena analiza nacionalnog zakonodavstva u oblasti direktnih i indirektnih poreza, ali detalji nijesu još objelodanjeni.

Preliminarni podaci Ministarstva finansija govore da je u periodu od januara do avgusta naplaćeno 1,09 milijardi EUR prihoda budžeta, što je 11,1 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

“Sve najznačajnije kategorije zabilježile su rast u odnosu na isti prošlogodišnji period. Naplata PDV-a je povećana 15,4 odsto, poreza na dobit 30 odsto, na promet nepokretnosti 23,2 odsto, na dohodak osam odsto i akciza jedan odsto. Uplata doprinosa veća je 6,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine, taksi 24,2 odsto, naknada 44,2 odsto, dok su primici od otplate kredita porasli 39,5 odsto”, kazali su ranije predstavnici Ministarstva.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Poništena odluka o imenovanju Raonića za direktora RTCG

Podgorica, (MINA) – Osnovni sud u Podgorici poništio je kao nezakonitu odluku Radio Televizije...