fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInteres države je da Sveti Stefan bude otvoren

Interes države je da Sveti Stefan bude otvoren

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Nik Gjeloshaj, poručio je da je interes države da Sveti Stefan bude otvoren.

„U vezi sa ponovljenim zahtjevom mještana Pržna i Svetog Stefana o raskidu ugovora sa kompanijom Adriatic properties, a koji se odnosi na zakup Svetog Stefana u ime Ministarstva ekonomskog razvoja i svoje lično izražavam puno razumijevanje i dijelim nastojanje da grad hotel Sveti Stefan bude valorizovan u punom kapacitetu“, naveo je Gjeloshaj.

On je kazao da je uvjeren da sadašnja situacija ne ide na ruku ni jednoj strani i još jednom pozvao zakupca Adriatic properties da poštuje odredbe ugovora i shodno istom otvori Sveti Stefan.

„U suprotnom će Vlada, to jest resorno Ministarstvo, preduzeti sve zakonom predviđene mogućnosti da zaštitimo interes države Crne Gore – a interes je da Sveti Stefan bude otvoren“, kazao je Gjeloshaj.

On je naveo da je 44. Vlada koja je naslijedila ovo kao neriješeno pitanje iz minulog perioda, ima i želju i kapacitet da obezbijedi poštovanje ugovora, ali neće i ne može prihvatiti ništa mimo onoga što je predviđeno zakonima Crne Gore.

„U tom smislu, još jednom uz puno razumijevanje zahtjeva mještana, pozivamo na poštovanje odredbi ugovora o zakupu uz podrazumijevajuće poštovanje pozitivnih zakonskih propisa“, zaključio je Gjeloshaj.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije