fbpx

Indeksi u crvenom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Neznatan pad oba indeksa i prometa obilježili su sedmicu na Montenegroberzi u kojoj je Savjet Centralne banke (CBCG) uveo stečaj u Atlas banku, u vlasnišništvu biznismena Duška Kneževića.

Pokazatelj vrijednosti deset najboljih kompanija, MNSE10, oslabio je neznatno na 832,28 poena, a MONEX na 10.634,47 bodova.

Guverner CBCG, Radoje Žugić kazao je u petak da su, tokom trajanja privremene uprave utvrđene skrivene mane, koje se odnose na nerealno visoku procjenu imovine i kašnjenja u kreditnom portfoliju, što je dovelo do dodatnog pogoršanja parametara poslovanja banke.

Ukupni depoziti u Atlas banci iznose 189,9 miliona EUR, a garantovani 89 miliona EUR, koji će biti isplaćeni iz Fonda za zaštitu depozita.

Nijedan investitor nije se prijavio za drugi krug dokapitalizacije Atlas banke, vrijedne 22 miliona EUR. Oglas za otvorenu dokapitalizaciju raspisan je 7. marta, a prethodno je propao i prvi za zatvorenu dokapitalizaciju, koja se odnosila samo na postojeće akcionare banke.

Savjet CBCG je početkom januara uveo stečaj u Invest banku Montenegro (IBM), koja je takođe u vlasništvu Duška Kneževića.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Gorčević: Cilj je društvo sa jednakim šansama za napredak

Podgorica, (MINA) – Cilj Crne Gore nije samo članstvo u Evropskoj uniji (EU) već...