fbpx

Indeksi porasli

Njujork, (MINA-BUSINESS) – Indeksi na Vol stritu u petak su solidno porasli, jer se ulagači nadaju napretku u trgovinskim razgovorima između Kine i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) tokom vikenda.

Dow Jones je porastao 0,79 odsto na 25.538 bodova, S&P 500 je ojačao 0,82 odsto na 2.760 poena, dok je Nasdaq uzletio 0,79 odsto na 7.330 bodova, prenosi SEEbiz.

U čitavoj ovoj sedmici S&P 500 i Nasdaq su zabilježili najveći dobitak u posljednjih sedam godina.

Najveći gubitnici u novembru su bili nafta i dionice Apple-a. Nafta je pojeftinila 18 odsto dok je Apple potonuo 21 odsto.

To su najveći gubici od finansijske krize iz 2008. godine.

Tržišna kapitalizacija Microsofta premašila je vrijednost Apple-a, prvi put nakon osam godina, jer cijena dionice tog softverskog diva u posljednje vrijeme raste, dok je dionica Apple-a pod pritiskom zbog naznaka usporavanja rasta prodaje iPhone-a.

Cijena dionice Microsofta porasla je u petak 0,6 odsto, na oko 11 USD, pa je njegova tržišna vrijednost dostigla 851,2 milijarde USD.

S druge strane, cijena dionice Apple-a pala je 0,5 odsto na 178 USD, pri čemu je njegova tržišna vrijednost skliznula na 847,4 milijarde USD.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Kina i SAD zadržali cijene nafte iznad 84 USD

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima iznad...