fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIndeksi na svjetskim berzama stagniraju

Indeksi na svjetskim berzama stagniraju

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) – Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni, drugi dan zaredom, dok ulagači analiziraju kvartalne poslovne rezultate kompanija, koji nijesu baš blistavi.

Dow Jones je oslabio 0,23 odsto na 33.897 bodova, a S&P 500 0,01 odsto na 4.154 boda. Nasdaq indeks ojačao je 0,03 odsto na 12.157 bodova, prenosi Hrportfolio.

U fokusu ulagača su kvartalni poslovni rezultati kompanija i banaka. Neki su bolji, a neki slabiji od očekivanja analitičara.

Ulagače su razočarali rezultati Tesle i Netflixa.
Očekivanja od cijele sezone objave rezultata nijesu baš blistava. Prema posljednjim procjenama analitičara zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa biće u prvom tromjesečju 4,8 odsto manje nego u istom lanjskom kvartalu.

Ulagači su oprezni i zbog toga što se očekuje dalje povećanje kamata američke centralne banke na sjednici početkom maja.

Doduše, inflaorni pritisci u SAD-u postepeno popuštaju, ali ostali ekonomski pokazatelji upućuju na to da bi Fed mogao nastaviti sa zaoštravanjem monetarne politike.

Na tržištu novca procjenjuju se da postoji oko 80 odsto šane da će Fed povećati kamate za daljih 0,25 procentnih bodova, u raspon od pet do 5,25 odsto.

I na evropskim berzama se trgovalo oprezno. Londonski FTSE indeks oslabio je 0,13 odsto na 7.898 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 0,08 odsto na 15.895 bodova, a pariski CAC 0,21 odsto na 7.549 bodova.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Pobjede Otrant-Olimpika i Bokelja

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Otrant-Olimpika i Bokelja ostvarili su pobjede u 33. kolu Druge...