fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIdealan početak razvoja inovativnih ideja

Idealan početak razvoja inovativnih ideja

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Start up kamp za studente, koji je počeo danas u turističkom kompleksu Vučje u Nikšiću, prilika je za njih da se više bave preduzetništvom, razvijaju poslovne ideje i stiču praktične vještine.

Start up kamp za studente organizuje Inovaciono-preduzetnički centar (IPC) Tehnopolis u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Uiverziteta Crne Gore (UCG).

Studenti sa Ekonomskog, Prirodno-matematičkog, Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta, njih 17, će do kraja sedmice razvijati poslovne ideje, sticati praktične vještine i uspostaviti kontakte sa ekspertima iz svijeta inovativnog preduzetništva.

Učesnici će imati priliku da prisustvuju edukativnim radionicama, slušaju predavanja motivacionih govornika i razmijene iskustva sa uspješnim preduzetnicima i start up-ovima.

Izvšrni direktor IPC Tehnopolisa, Đorđije Malović, je na svečanom otvaranju poručio studentima da će upoznati mentore koji rade sa start up-ovima koji su već začeti, a koji su u svojim oblastima među najboljima, ne samo u Crnoj Gori nego i van nje.

“Vjerujem da je ovo uvertira za neke buduće akcije koje ćete u vašem profesionalnom životu sprovoditi, pa vas možda za koju godinu vidimo opet kroz neki od programa kao što je BoostMeUp, nacionalna platforma za razvoj i lansiranje start up-ova”, naveo je Malović.

On je kazao da vjeruje da će se studenti svojim obavezama vratiti puni elana, entuzijazma i energije, ali i da će raditi na realizaciji ideja na kojima su radili tokom kampa.

Dekan Ekonomskog fakulteta, Mijat Jocović, saopštio je da je ovo početak dugoročnog projekta, koji ima za cilj da promijeni svijest studenata sa UCG-a da više pričaju i da se više bave preduzetništvom.

“Našem društvu i našoj državi je potrebno više preduzetnika, a najbolji način da stimulišemo preduzetništvo su događaji kao ovaj, koji zajednički organizujemo sa Tehnopolisom,” kazao je Jocović.

Predsjednik Skupštine Opštine Nikšić, Nemanja Vuković, saopštio je da mu predstavlja zadovoljstvo što se u Nikšiću organizuje događaj koji oslikava i ono što su težnje lokalne samouprave, a to je da se privreda može bazirati na preduzetništvu i da postoji orpedjeljenje ka podržavanju start up-ova.

Na kampu će poseban akcenat biti stavljen na interdisciplinarnu saradnju. Timovi će biti formirani tako da okupe studente različitih usmjerenja, podstičući umrežavanje i razmjenu ideja.

Svaki tim će imati zadatak da osmisli i razvije svoju jedinstvenu poslovnu ideju, uz mentorstvo iskusnih stručnjaka i preduzetnika, dok će najbolji timovi, po ocjeni stručnog žirija, biti nagrađeni.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije