fbpx
NaslovnicaMINA BusinessI predstavnici URA napustili Radnu grupu

I predstavnici URA napustili Radnu grupu

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Građanskog pokreta URA danas su, zajedno sa ostalim opozicionim kolegama, napustili Radnu grupu za procjenu uticaja koronavirusa na privredu Prijestonice Cetinje, koja, kako tvrde, nije u mogućnosti da odgovori stvarnim potrebama građana i privrede.

„Smatramo da Radna grupa, bez obzira na to što je usvojila dio predloga građanskog pokreta URA, nije u mogućnosti da odgovori stvarnim potrebama građana i privrede. Radna grupa predstavlja prividno tijelo koje u suštini ne može pomoći našim sugrađanima”, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su naveli da se Prijestonica Cetinje nalazi u nezavidnoj finansijskoj situaciji koja je nastala neodgovornim rukovođenjem uprave na čelu sa Aleksandrom Bogdanovićem, koja je ispraznila lokalnu kasu i zadužila Prijestonicu za nestvarnih 38 miliona EUR.

„Time je Prijestonica Cetinje u poziciji da bez direktne pomoći države ne može obezbjediti adekvatne podsticajne mjere za prevazilaženje novonastale situacije“, kazali su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su dodali da su podržali predlog opozicionih kolega da Skupština Prijestonice Cetinje uputi preporuku državnom parlamentu o izmjenama i dopunama Zakona o Prijestonici, što je jedan od modela koji u finansijskom smislu može odgovoriti potrebama ugroženih građana i privrednika.

„Međutim, iz nekog razloga izostala je podrška tom predlogu, što ujedno znači i izostanak stvarne podrške socijalno ugroženim građanima i privrednicima“, navodi se u saopštenju.

Iz Građanskog pokreta URA su kazali da ne mogu nastaviti učešće u Radnoj grupi koja nije u stanju da pomogne građanima u stanju socijalne potrebe, nezaposenim i penzionerima sa najnižim primanjima.

Najčitanije

Izdali više licenci

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN) izdala je...