fbpx
NaslovnicaMINA BusinessI ove godine nagrađuju najbolje radove iz bankarstva

I ove godine nagrađuju najbolje radove iz bankarstva

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Centralna banka (CBCG) raspisala je konkurs za dodjelu godišnje nagrade te institucije u cilju stimulisanja naučne misli i afirmacije mladog i stručnog kadra u Crnoj Gori.

CBCG, povodom obilježavanja 11. aprila – Dana Centralne banke, dodjeljuje godišnju nagradu za kategorije najboljeg diplomskog ili specijalističkog, magistarskog odnosno master i doktorskog rada iz oblasti bankarstva i monetarne politike i teorije.

Novčani iznos godišnje nagrade CBCG za ovu godinu, po kategorijama iznosi dvije hiljade EUR za diplomski ili specijalstički rad, tri hiljade EUR za magistarski odnosno master i četiri hiljade EUR za doktorski rad.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Crne Gore koji su u prethodnoj godini odbranili diplomski, specijalistički, magistarski odnosno master ili doktorski rad na nekom od univerziteta, fakulteta ili visokih škola u Crnoj Gori ili inostranstvu.

Zaposleni u CBCG i članovi njenog Savjeta nemaju pravo učešća na konkursu za dodjelu godišnje nagrade.

Radovi se u papirnoj formi dostavljaju CBCG, neposredno ili poštom na njenu adresu, a u elektronskoj na mejl [email protected], najkasnije do 25. februara.

Radovi se dostavljaju u papirnoj i elektronskoj formi na crnogorskom ili engleskom jeziku.

Uz radove, učesnici su dužni da pored prijave, dostave ovjerenu kopiju diplome odnosno uvjerenja o stečenom akademskom stepenu i rješenje o priznanju diplome, za slučaj da je rad odbranjen u inostranstvu, zatim biografske podatke i kopiju biometrijske lične karte ili uvjerenje o državljanstvu.

Najbolje radove bira komisija koju formira guverner CBCG.

Komisija može odlučiti da ne dodijeli godišnju nagradu za pojedinu kategoriju, ukoliko prijavljeni radovi ne zadovolje kriterijume kvaliteta.

Komisija može da odluči da se godišnja nagrada za pojedinu kategoriju podijeli ravnopravno na dva kandidata.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije