fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryHotel godine Iberostar Heritage Grand Perast

Hotel godine Iberostar Heritage Grand Perast

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Iberostar Heritage Grand Perast dobitnik je priznanja Wild Beauty Awards (WBA) za najbolji hotel u ovoj godini, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Na 15. dodjeli godišnjih nagrada u turizmu, koja je u srijedu održana u hotelu Hilton pod pokroviteljstvom predsjednika Mila Đukanovića, nagradu za mali hotel godine dobio je cetinjski Hotel Gradska.

Nagradu za restoran godine dobio je Meat iz Podgorice, plaža sezone je budvanska Kamenovo Beach, dok je manifestacija godine Tivat World Music Festival.

Priznanja WBA za razvoj agroturizma dobilo je seosko domaćinstvo na Prokletijama Samelova koliba iz Plava, a za jedinstveni turistički proizvod Farma magaraca iz Martinića.

Priznanje WBA za doprinos razvoju turizma sjevera Crne Gore dobila su Skijališta Crne Gore, za afirmaciju sportskog turizma Multisport akademija Mayer, a za ostvareni rezultati na dalekom tržištu turistička agencija Fly Montenegro Travel.

Svečanoj ceremoniji dodjele tog prestižnog nacionalnog priznanja prisustvovali su, pored Đukanovića, predsjednik Skupštine Ivan Brajović, potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović, guverner Centralne banke (CBCG) Radoje Žugić, predsjednik Privredne komore (PKCG) Vlastimir Golubović i brojne zvanice iz sektora turizma, kulturnog i javnog života.

Imajući u vidu predloge komisije za dodjelu nagrada koju čine predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, NTO, medija i turističke privrede, kao i predloge lokalnih turističkih organizacija i zainteresovane javnosti odluku o kategorijama i nagrađenima donio je žiri za dodjelu WBA 2019.

Žirijem je predsjedavao državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma, Damir Davidović, a članovi su bili direktorica NTO Željka Radak Kukavičić, direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Ćazim Hodžić i redovni profesor na fakultetu za biznis i hotelijerstvo i fakultet za saobraćaj, komunikaciju i logistiku u Budvi, Ivo Županović.

U žiriju su bili i šefica kuhinje hotela Hilton, Slađana Šoć, profesor gitare Srđan Bulatović, novinarka RTCG Svetlana Popović Vujotić i urednica i novinarka, Sanja Golubović.

Iz NTO je saopšteno da je zbog velikog interesovanja za gastronomsku ponudu, ove godine prvi put formirana posebna komisija za nominacije u kategoriji najbolji restoran.

Komisijom je predsjedavao Svetozar Raspopović – Pop, a ostali članovi su Slađana Šoć, koja je i zaštitno lice kampanje Dobro, Bolje, Domaće i šef kuhinje restorano Murano, prošlogodinjeg dobitnika u ovoj kategoriji, Željko Knezović.

Najčitanije