fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGusinje ima ogroman potencijal za razvoj turizma

Gusinje ima ogroman potencijal za razvoj turizma

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Opština Gusinje ima ogroman potencijal za razvoj turizma, rekao je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Nik Đeljošaj.

On je danas sa ministrom javne uprave, Marašom Dukajem boravio u radnoj posjeti Opštini Gusinje.

Iz Ministarstva javne uprave (MJU) rekli su da je u razgovoru sa predsjednikom Opštine Sanelom Balićem, Đeljošaj naglasio značaj koji Gusinje ima za Crnu Goru, kao i ogroman potencijal za razvoj turizma.

Đeljošaj je kazao da je unapređenje saobraćajne infrastrukture važan podstrek valorizaciji turističkih potencijala i poboljšanju kvaliteta života svih stanovnika ovog kraja.

Dukaj je, kako se navodi, kazao da će MJU dati punu podršku, kako bi se obezbijedilo efikasno pružanje usluga građanima u cilju stvaranja jedne efikasne i ekonomične javne uprave.

On je rekao da MJU aktivno radi na cjelokupnoj reformi sistema lokalne samouprave.

“Pripremamo novi Zakona o lokalnoj samoupravi koji je usmjeren na decentralizaciju i koji u potpunosti obezbjeđuje efikasnije funkcionisanje sistema lokalne samouprave”, dodao je Dukaj.

On je kazao da je osim decentralizacije, fokus na unapređenju međuopštinske saradnje i procesa evropskih integracija, što je posebno važno za opštinu Gusinju.

„Slobodno mogu reći da pred nama slijedi period suštinske reforme sistema lokalne samouprave i Opština Gusinje, kao i svaka jedinica lokalne samouprave u Crnoj Gori, imaće punu podršku Ministarstva na svom razvojnom putu“, rekao je Dukaj.

Balić je upoznao sagovornike sa aktuelnim razvojnim projektima i planovima opštine, kao što je put za Vusanje i Grebaje, i put Gusinje – Plav preko Kruševa.

On je kazao da je posjeta Đeljošaja i Dukaja značajna za opštinu Gusinje zbog razmjene iskustava i preporuka koje treba sprovoditi na lokalnom nivou.

Balić je, kako se dodaje, istakao uvjerenje da će i u narednom periodu MJU biti pouzdan i odgovoran partner u pogledu daljeg unapređenje rada lokalne samouprave i efikasnog servisa građana.

Iz MJU su naveli da se tokom sastanka razgovaralo o brojnim temama koje se tiču funkcionisanja opštine, o aktuelnim projektima, budućim planovim sa fokusom na efikasnije pružanja usluga građanima i potencijalnoj saradnji.

“I istaknuto je da se intenzivnijom međuopštinskom saradnjom može doprinijeti izgradnji kadrovskih kapaciteta, ali i realizaciji značajnih projekata u oblasti poljoprivrede, turizma i životne sredine”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su Đeljošaj i Dukaj prisustvovali danas i svečanoj sjednici Skupštine opštine povodom Dana opštine Plav.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...