fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGašenje MA će prouzrokovati štetu od 200 miliona EUR

Gašenje MA će prouzrokovati štetu od 200 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Posljedice nepromišljene i brzoplete Vladine odluke o gašenju Montenegro Airlinesa (MA) prouzrokovaće ukupnu trajnu direktnu i indirektnu štetu po crnogorsku ekonomiju od preko 200 miliona EUR, ocijenio je poslanik Socijaldemokrata (SD), Damir Šehović.

“Još jedna konkretna potvrda da imamo eksperimentalnu, a ne ekspertsku Vladu. Oslobodilački i spasilački, nema šta”, naveo je Šehović na svom Twitter nalogu.

On je kazao da Vlada gasi drugo po veličini državno preduzeće, sa 350 zaposlenih, od čega se značajan broj odnosi na licencirano vazduhoplovno osoblje. To preduzeće ima godišnji prihod od oko 70 miliona EUR i na godišnjem nivou preveze preko 650 hiljada putnika, dok direktan doprinos prihodima od turizma iznosi 180 miliona.

„Ugasiće preduzeće koje leti na oko 30 destinacija u 15 država, koje godišnje dobavljačima u Crnoj Gori donosi 13 miliona EUR, a budžetu države po osnovu poreza, doprinosa, trošenja neto zarada i pripadajućih prihoda budžeta od profita Aerodroma Crne Gore, preko 33 miliona EUR“, rekao je Šehović.

Najčitanije