fbpx
NaslovnicaMINA BusinessFeribot Dubrovnik i ove godine na liniji Bar-Bari

Feribot Dubrovnik i ove godine na liniji Bar-Bari

Bar, (MINA-BUSINESS) – Pomorsku liniju Bar–Bari i ove sezone će povezivati putnički brod Dubrovnik, hrvatske kompanije Jadrolinija.

„Početak plovidbe feribota Dubrovnik na liniji Bar-Bari načelno je dogovoren za 7. jun“, potvrđeno je Primorskom portalu iz kompanije Barska plovidba.

Menadžment Barske plovidbe je u preliminarnim dogovorima sa Jadrolinijom iz Rijeke, čiji putnički brod će šestu godinu povezivati crnogorsku i italijansku obalu.

Liniju Bar–Bari će održavati Jadrolinijin feribot Dubrovnik koji, zahvaljujući svom kapacitetu i sadržajima kabinskog smještaja i restorana, putnicima nudi ugodno spajanje obala Jadrana.

Brod Dubrovnik kreće se brzinom 20 čvorova, a maksimalan kapacitet mu je 1,3 hiljade putnika. Kapacitet vozila iznosi 300 automobila. Brod ima 148 kabina sa ukupno 457 kreveta.

Putnički brod Dubrovnik će tokom maja biti na remontu, a prošle godine je prvo putovanje imao 1. juna.

Feribot Sveti Stefan 2 se u decembru 2016. godine vratio sa posljednjeg putovanja na liniji Bar –Bari-Bar, gdje je na gatu pet bio usidren šest mjeseci.

U maju 2017. godine “bijeli Svetac” je isplovio u tursko rezilište. Prodat je po cijeni od 265 USD po toni.

Brodska linija sa Italijom uspostavljena je 1965. godine, otkada je Crna Gora redovnom pomorskom linijom svih 12 mjeseci bila povezana sa Evropom.

Nakon 52 godine linije Bar–Bari-Bar, Crna Gora, primorska i pomorska država, je ostala bez bijele flote.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije