fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEPCG visoko ocijenjena prilikom eksterne provjere

EPCG visoko ocijenjena prilikom eksterne provjere

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Elektroprivreda (EPCG) je, nadzornom provjerom njenog Integrisanog sistema upravljanja (IMS) koju su obavili predstavnici sertifikacionog tijela iz kompanije SGS, dobila visoku ocjenu o napretku ostvarenom u protekloj godini.

“Bila je to druga provjera u prvom sertifikacionom periodu započetom u novembru 2019. godine, koja je pokazala da je naša kompanija svoje poslovanje uspješno uskladila sa zahtjevima standarda ISO 9001, ISO 14001 i ISO 45001 i time opravdava sertifikate koje joj je dodijelila ta renomirana sertifikaciona kompanija”, navodi se u saopštenju EPCG.

Nalaz provjere je, kako su kazali iz kompanije, veoma pozitivan i ohrabrujući za sve zaposlene u EPCG, ali i za najviše rukovodstvo i sve zainteresovane strane. Najviše rukovodstvo kompanije je utvrđeno odlukom izvršnog direktora i u njegov sastav ulaze svi izvršni rukovodioci funkcionalnih i organizacionih cjelina.

“Drugom nadzornom provjerom, pored svih operativnih cjelina, bile su obuhvaćene Termoelektrane (TE) Pljevlja i Regionalni centar Podgorica”, rekli su iz EPCG.

Uz set preporuka za poboljšanje koje će EPCG, kao i do sada, implementirati sa visokim stepenom posvećenosti, sertifikaciona kuća SGS iz Beograda, koja posluje pod akreditacijom SAS akreditacionog tijela (Swiss Accreditation Service) sa sjedištem u Ženevi, iskazala je visoku ocjenu o napretku koji je kompanija ostvarila u protekloj godini.

Izvršni direktor EPCG, Nikola Rovčanin, rekao je da stalno provjeravanje usklađenosti performansi za planskim očekivanjima, kao i preduzimanje korektivnih aktivnosti u pogledu ispunjavanja planskih ciljeva predstavlja ključne korake koji obezbjeđuju usklađenost poslovanja kompanije za zahtjevima standarda.

Pri tome, posebna pažnja, kako je rekao, posvećuje se identifikaciji i izboru godišnjih ciljeva poslovanja u svim dijelovima kompanije na način da podržavaju bezbjednost na radu i očuvanje sredine.

“Usklađenost sa zahtjevima standarda je pod stalnom kontrolom i internih provjera koju planski realizuju timovi internih provjerivača koje čine više od 30 licenciranih zaposlenih u EPCG. Osvajanje sve većeg obima kompetencija je stalna aktivnost u kompaniji te će i u narednoj godini budžet za obuke jasno definisati ovu posvećenost”, podsjetio je Rovčanin.

Najviše rukovodstvo EPCG, kao najodgovornije za održavanje i stalno poboljšanje usklađenosti kompanije sa zahtjevima standarda, čestita svim zaposlenima na doprinosu bez kojeg ovaj veliki uspjeh ne bi bio moguć.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije