fbpx
NaslovnicaMINA BusinessĐurović: MMF potvrdio da je ekonomija bila dobro vođena

Đurović: MMF potvrdio da je ekonomija bila dobro vođena

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Međunarodni monetarni fond (MMF) je izvještajem potvrdio da je ekonomija Crne Gore bila dobro vođena u prošloj godini pod 43. Vladom Dritana Abazovica, saopštio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA, Goran Đurović.

“Pokazatelji su neumoljivi, ekonomija Crne Gore je rasla po stopi od šest odsto što nas stavlja u sami vrh država Evrope”, naveo je Đurović.

On je rekao da je MMF jasno naglasio i da je oboren rekord po prihodima od turizma u prošloj godini i da je tako nadmašena i čuvena rekordna 2019. godina, kao i da je stopa nezaposlenosti bila nikad manja što ukazuje na pojačane ekonomske aktivnosti crnogorske privrede.

Đurović je dodao i da je MMF istakao značajan podatak, da je javni dug smanjen na 62 odsto što govori da se 43. Vlada domaćinski odnosila prema budžetu i da je prekinula spiralu zaduživanja.

“Imajući sve ovo u vidu, a posebno iscrpan izvještaj MMF-a, vidi se koliko su samo bile netačne i nepromišljene izjave gospodina Milojka Spajića da Crna Gora ide u bankrot. Ali imajući u vidu da se nova 44. Vlada enormno i brzo zadužuje, a da deficit raste, mogli bismo se zapitati da nije slučajno gospodin Spajić mislio na 44. Vladu kada je najavljivao bankrot”, zaključio je Đurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije