fbpx
NaslovnicaMINA BusinessĐurović: Crna Gora ima ogroman potencijal za investicije

Đurović: Crna Gora ima ogroman potencijal za investicije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je otvorena investiciona destinacija za britanske kompanije i ima ogroman potencijal za ulaganja u brojne sektore, saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Goran Đurović.

„Želimo da što veći broj britanskih privrednika bude prisutan u Crnoj Gori, jer smo zemlja sa ogromnim potencijalom za investicije u brojne sektore”, rekao je Đurović na sastanku sa trgovinskim izaslanikom britanskog premijera, Martinom Vikersom.

Đurović je dodao da je uvjeren da je i Britanski biznis klub, koji je otvoren ove godine, odlična polazna tačka za intenziviranje saradnje i stimulans za poslovne ljude iz Velike Britanije da upravo u Crnoj Gori razvijaju svoje biznis ideje.

On se, na sastanku organizovanom tokom njegovog boravka u Londonu, osvrnuo na spoljnotrgovinsku razmjenu Crne Gore i Velike Britanije i ocijenio da bi u narednom periodu trebalo raditi na njenom poboljšanju kako bi se što veći broj crnogorskih autentičnih proizvoda našao na britanskom tržištu.

Vikers je kazao da je Velika Britanija spremna da u svim oblastima unaprijedi saradnju i odnose sa Crnom Gorom i potvrdio zainteresovanost britanskih investitora za ulaganja.

On je naveo da je izvjesna posjeta britanskih privrednika kako bi se dodatno upoznali sa investicionim ambijentom i poslovnim šansama.

Na sastanku je razgovarano o daljem unapređenju ekonomske saradnje i povezivanju britanske i crnogorske ekonomije, privrednika i investitora.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije