fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDozvoliti turistima da dolaze

Dozvoliti turistima da dolaze

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Turisti ne mogu da ugroze neku destinaciju i Crna Gora treba da dozvoli turistima da dolaze, saopštio je izvrši direktor turističke agencije Galileo, Srđan Kovačević.

On je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore kazao da i pored pandemije postoji veliko interesovanje crnogorskih građana za putovanja, kao i da su skoro rasprodati svi aranžmani koji su u ponudi.

“Ljudi su bili zatvoreni godinu i po. Veliko je interesovanje. Sezona je bila ohrabrujuća i imali smo brojna putovanja. Svi putevi trenutno vode ka Istanbulu. Svi avionski aranžmani koje smo realizovali ove jeseni išli su preko Istanbula”, kazao je Kovačević, prenosi portal RTCG.

On je dodao da putuju stalni putnici i to uglavnom oni vakcinisani.

“Statistika je pokazala da je u grupama putovalo od 85 odsto vakcinisanih, pa na više. U pojedinim grupama bilo je i do 100 odsto vakcinisanih. Tako da, čini mi se da, sada putuju vakcinisani”, naveo je Kovačević.

On je podsjetio da je ljetnja sezona bila bolja od prethodne.

“Imali smo dosta putnika, uglavnom individualnih i putovalo se ka standardnim destinacijama kao što su Egipat, Turska i Grčka”, rekao je Kovačević.

Za putovanja tokom novogodišnjih praznika, aranžmani su skoro rasprodati.

“Okolnosti su takve da za novogodišne praznike nemamo neku posebnu ponudu putovanja. Imamo ponudu za zemlje koje nam to dozvoljavaju. Interesovanje je veliko i već sada, mjesec i po pred polazak, imamo skoro rasprodate aranžmane za destinacije koje smo ponudili, a to su zemlje okruenja, Grčka, Mađarska, Hrvatska i Turska”, kazao je Kovačević.

Govoreći o poslovanju turističkih agencija tokom pandemije, on je naveo da turizam prvi osjeti sve probleme, kao i da će osjećati i posljedice.

“Situacija je loša, ali se nadamo da će ići ka boljem. Nacionalna avio kompanija je uvijek podrška svakoj turističkoj agenciji u zemlji. Najbolje smo sarađivali sa Montenegro Airlinesom (MA), a planirajmo tako da sarađujemo i sa novom. Potrebno je samo da se okolnosti promijene”, poručio je Kovačević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije