fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDow Jones skočio na rekordni nivo

Dow Jones skočio na rekordni nivo

Njujork, (MINA-BUSINESS) – Američko tržište kapitala dočekalo je kraj sedmice veoma optimistično, s obzirom na to da je Dow Jones porastao skoro 300 bodova na rekordnih 33.800,60 bodova.

S&P 500 je ojačao 0,8 odsto na 4.128,80, postigavši treći rekord u nizu. Tehnički Nasdaq Composite porastao je 0,5 odsto na 13.900,19, prenosi SEEbiz.

Dionice povezane s oporavkomm ekonomije ponovo su donijele dobitak uslijed ubrzanog uvođenja vakcinacije. Carnival Corp porastao je 2,6 odsto nakon što je dobio dvije poboljšane preporuke na Wall Streetu usred zadržane potražnje i potencijalnog ljetnog ponovnog pokretanja. General Electric popeo se više od jedan odsto, a JPMorgan 0,8 odsto.

Blue-chip Dow je skočio dva odsto, dok je S&P 500 bio u plusu oko 2,7 odsto, objavivši najbolju sedmicu od početka februara. Nasdaq je skočio 3,1 odsto u istom periodu kada su glavna tehnološka imena bila u opipljivom plusu.

Apple je ove sedmice ojačao osam odsto, dok su Amazon i Alphabet zabilježili rast od šest odsto.

Indeks proizvođačkih cijena, koji mjeri inflaciju veleprodajnih cijena, skočio je u martu. Podaci PPI-a za mart pokazali su rast od jedan odsto, u poređenju s predviđenim skokom od 0,4 odsto ekonomista koje je anketirao Dow Jones.

Najčitanije

Izdali više licenci

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN) izdala je...