fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDemokrate apelovale na trgovce da ne povećavaju cijene

Demokrate apelovale na trgovce da ne povećavaju cijene

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Demokratska Crna Gora apelovala je na trgovce u Crnoj Gori da, u vrijeme dok traje pandemija koronavirusa, pokažu odgovornost i solidarnost i ne povećavaju cijene osnovnih životnih namirnica u marketima.

„Kao što svi znamo, u ovako vanrednim prilikama, značajno opada kupovna moć građana usljed raznih faktora, kao što su gubitak posla i umanjenje zarada. Odbijanjem da povećate cijene namirnica u svojim marketima, obavljate svoju ljudsku i moralnu dužnost u ovoj graničnoj situaciji“, poručili su predstavnici Demokrata.

Oni su dodali da se, posebno u vrijeme kriza i nedaća, kod nesavjesnih trgovaca poveća poriv za brzim bogaćenjem, ali da je jasno da je u pitanju bogaćenje na nevolji naroda, što zaslužuje ljudsku, moralnu i svaku drugu osudu.

Demokrate su apelovale na državne instutucije da reaguju u segmentima gdje dođe do pojave vrtoglavog rasta cijena, za koji je izvjesno da je motivisan povećanom potrebom u doba krize.

„Pogoršavanje ionako loše socio-ekonomske slike građana, naročito u vrijeme dok traje pandemija, nešto je prema čemu se ne smije biti ni najmanje popustljiv. Jednostavno, ovakve pojave se ne smiju tolerisati“, poručili su iz Demokratske Crne Gore.

Oni su kazali da sada nije vrijeme za bogaćenje preko noći, već za uzajamnu pomoć.

„Vrijeme je da svakodnevna trka za zaradom uzmakne pred vrijednostima na kojima je uvijek počivalo i treba da počiva i ubuduće crnogorsko društvo, a to su solidarnost, humanost i čojstvo“, naveli su predstavnici Demokrata.

Najčitanije