fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeDelegacija PKCG sa dijasporom u Luksemburgu

Delegacija PKCG sa dijasporom u Luksemburgu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Činjenica da u Luksemburgu živi veliki broj crnogorskih građana predstavlja realnu priliku da se kroz nove investicije u Crnoj Gori stvara nova ekonomska vrijednost zasnovana na evropskom poslovnom kvalitetu i standardima, saopštila je predsjednica Privredne komore (PKCG), Nina Drakić.

Ona je tokom sastanka sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Luksemburgu, organizovanog u okviru službene posjete privredne delegacije toj državi, kazala da je uvjerena da će taj susret doprinijeti novim investicijama u Crnoj Gori.

“Pored patriotske potrebe, naši uzorni sunarodnici uvijek imaju u vidu i ekonomsku realnost, odnosno potencijal kojim raspolaže naša zemlja, i namjeru da pomognu njen dalji razvoj – i to se ovdje osjeća na svakom koraku”, rekla je Drakić.

Ona je podsjetila i da u Luksemburgu sa okolinom živi i radi preko deset hiljada crnogorskih građana i onih koji potiču iz Crne Gore.

Iz PKCG je saopšteno da je tokom zajedničkog i bilateralnih sastanaka predstavnika kompanija iz različitih oblasti, zaključeno da je pred njima još jedan u nizu dobrih argumenata da brojni predstavnici biznisa u Luksemburgu još bliže i detaljnije sagledaju buduće poslovne mogućnosti u Crnoj Gori, u kontekstu daljeg jačanja ekonomske saradnje dvije države.

Susretu crnogorske privredne delegacije i dijaspore u Luksemburgu prisustvovali su ambasador Crne Gore u toj državi Ivan Leković i direktor Agencije za investicije Mladen Grgić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije