fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDelagacija Ministarstva ekonomskog razvoja u posjeti Turskoj

Delagacija Ministarstva ekonomskog razvoja u posjeti Turskoj

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Delegacija Ministarstva ekonomskog razvoja, na čelu sa ministrom Jakovom Milatovićem, boraviće od sjutra u posjeti Turskoj.

Iz Minstarstva su kazali da je cilj dvodnevne posjete intenziviranje ekonomske bilateralne saradnje u dijelu poslovnih i investicionih mogućnosti, trgovine, turizma i unapređenja industrijske politike između dvije zemlje.

“Posjeta Turskoj prilika je za predstavljanje svih investicionih mogućnosti Crne Gore, kao sigurne destinacije sa stabilnim javnim finansijama, koja je otvorena za sve turske investitore”, navodi se u saopštenju.

Milatović i delegacija Minstarstva će se, cijeneći prisutnost turskih investitora na crnogorskom tržištu, sastati sa visokim zvaničnicima Turske u čijoj su nadležnosti oblasti od značaja za unapređenje saradnje dvije države.

“Planirani su i susreti sa Odborom za međunarodne ekonomske odnose Turske (DEIK), kao i predstavnicima dijaspore, privrede i investitora”, dodaje se u saopštenju.

Milatović će se sastati i sa čelnicima Tosyali grupe i razgovarati na temu Željezare Nikšić i aktuelnoj situaciji u toj fabrici.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...