fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDefinisaće posebne kategorije korisnika

Definisaće posebne kategorije korisnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Opština Bar će u saradnji sa mjesnim zajednicama definisati posebne kategorije korisnika za koje bi se obezbijedila određena finansijska sredstva kroz donaciju Vlade i te lokalne samouprave, za subvencionisanje prolazaka kroz tunel Sozina, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.

Ministarstvo saobraćaja, Opština Bar i Monteput održali su sastanak sa predstavnicima grupe građana i Mjesne zajednice Crmnica, u cilju prevazilaženja problema koji je prisutan u javnosti, a koji ste tiče zahtjeva za obezbjeđivanje besplatnog prolaska za određene kategorije stanovnika Bara kroz tunel Sozinu, što je izazvalo blokadu magistalnog puta u više navrata.

“Na sastanku je predočeno da je trenutno važeće zakonsko rješenje takvo da su samo određene kategorije vozila oslobođene plaćanja putarine, kako za prolazak kroz tunel Sozinu tako i za korišćenje autoputa, i da te kategorije ne uključuju pojedinačne kategorije stanovnika bilo koje jedinice lokalne samouprave, te da predmetni zahtjev nema uporište u važećem zakonu”, navodi se u saopštenju Ministarstva saobraćaja.

Zaključeno je da u narednim danima svi učesnici na sastanku realizuju dogovorene obaveze, sa ciljem da se definisanim kategorijama korisnika koji imaju potrebu učestalog putovanja, a za potrebe zadovoljavanja svakodnevnih životnih potreba, smanje finansijski izdaci.

Takođe, Ministarstvo saobraćaja će u saradnji sa kompanijom Monteput pripremiti analizu i predložiti Vladi usvajanje propisa kojim će se i građanima drugih opština obezbijediti određeni popusti za plaćanje putarine za učestalo korišćenje auto-puta ili tunela Sozina.

“Očekujemo da će ovakvo predloženo rješenje zadovoljiti potrebe mještana Crmnice i grupe građana te da će uticati na prekid blokade saobraćaja, što nije bilo u ničijem interesu”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije