fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora u saradnji sa socijalnim partnerima primjer u regionu

Crna Gora u saradnji sa socijalnim partnerima primjer u regionu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Saradnja Vlade i Međunarodne organizacije rada (MOR) je kvalitetna i sadržajna, a dijalog izvršne vlasti i socijalnih partnera primjer ostalim državama regiona, ocijenjeno je na sastanku njihovih predstavnika.

Premijer Duško Marković danas je na sastanku sa zamjenikom generalnog direktora MOR-a i regionalnog direktora za Evropu i centralnu Aziju, Heinzom Kollerom, kazao da će u Vladi imati odgovornog partnera.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, u tom kontekstu posebno istakao kvalitetan socijalni dijalog koji je još više produbljen.

„Uz zalaganje ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića više razgovaramo i bolje se razumijemo“, poručio je Marković.

On je predstavnike ILO-a upoznao sa rezultatima Vladine ekonomske politike koji uključuju značajan rast budžetskih prihoda, visok nivo kvalitetnih stranih investicija, rekordne turističke sezone i ekonomski rast među najvišima u Evropi.

“Zahvaljujući tome, u Crnoj Gori je otvoreno oko 11 hiljada novih radnih mjesta”, poručio je Marković.

Marković je zaključio da partnerski odnos pospješuje uspješnu realizaciju zajedničkih ciljeva – ostvaranja prava na rad i zapošljavanje i jačanje socijalne zaštite i socijalnog dijaloga.

Najčitanije

Sjutra okupljanje rukometaša

Podgorica, (MINA) - Muška rukometna reprezentacija Crne Gore okupiće se sjutra u Podgorici i...