fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora sve popularnija destinacija u Velikoj Britaniji

Crna Gora sve popularnija destinacija u Velikoj Britaniji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) učestvovala je na turističkoj berzi New Deal Europe 2023, koja je održana u utorak u Londonu.

“Riječ je o najznačajnijoj turističkoj berzi posvećenoj podsticanju turističkog biznisa na Balkanu i Jugoistočnoj Evropi, koja ima za cilj predstavljanje ponude ovog regiona ključnim turoperatorima iz Velike Britanije i cijelog svijeta”, navodi se u saopštenju.

Događaj je, kako se dodaje, okupio nacionalne turističke organizacije, hotelijere, turističke agencije, avio kompanije i druge turističke djelatnike iz svih balkanskih zemalja i preko 130 odabranih turoperatora i agenata iz oblasti luksuznog, aktivnog, kulturnog i kongresnog turizma iz Velike Britanije, Irske, Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i šire.

Jedan od organizatora događaja New Deal Europe, Tine Murn, poručio je da Crna Gora postaje sve popularnija destinacija zbog različitosti koje se nalazi na tako malom prostoru.

“Crna Gora je upravo to što ste nam prikazali na prezentaciji, od kulture, hrane, pa do predivnog mora i planina. To predstavlja odličan turistički proizvod, kako za tržište Velike Britanije, SAD, tako i za Zapadnu i Sjevernu Ameriku”, naveo je Murn.

Na događaju je predstavljena turistička ponuda destinacije, a organizator događaja New Deal Europe, Robert Dee, kazao je da je predivna prezentacija o Crnoj Gori naišla na pozitivne komentare turoperatora.

“Nije iznenađujuće što je bilo toliko pozitivnih komentara, jer smo poslednjih mjeseci uočili porast interesovanja za Crnu Goru. Ovo je bio fantastičan dan i mislim da je svijetla budućnost pred Crnom Gorom kada je turizam u pitanju”, poručio je Dee.

Predstavnici NTO predstavili su ponudu destinacije i održali oko 50 sastanaka sa predstavnicima turoperatora među kojima su DIDA Travel Bayer, Exodus Travels, G Adventures, Inspire my holiday, Silver Travel Advisor, Ciceroni Travel, Trotting Soles i Unforgettable Travel.

Tom prilikom, predstavnik turoperatora DIDA Travel Bayer, Stuart Naylor, naveo je da je Crna Gora veoma zanimljivo tržište koje zaslužuje da se nađe u njihovim programima.

“To bi bila odlična prilika za Crnu Goru jer mislim da bi bila veoma zanimljiva našim klijentima koji žele da posjećuju nove destinacije. Na raspolaganju vam je veliki broj naših agenata koji su voljni da predstave Crnu Goru”, kazao je Naylor.

Imajući u vidu rast broja turista sa ovog tržišta, pozitivne utiske turoperatora, kao i da nas sa Londonom i Mančesterom povezuju četiri avio kompanije: Ryanair, Easy Jet, Wizz Air, a od ove godine i Jet2.com, može se zaključiti da Crna Gora ima veliku šansu da se tokom ove godine visoko pozicionira kao destinacija za odmor na ovom tržištu.

Pored NTO u ovom događaju su učestvovali i predstavnici turističke privrede Crne Gore: strateški partneri NTO – turistička agencija Gold Travel i Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera, 3e travel Montenegro, Montenegro tourist service, The Chedi Luštica Bay, hotel Hilton, dok je Nikki Beach Montenegro učestvovao virtuelno.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija

Policija ispituje napad na medicinske radnike u Nikšiću

Podgorica, (MINA) – Policija ispituje slučaj u kome su napadnuti i lakše povrijeđeni medicinski...