fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora ojačala kredibilitet na međunarodnom finansijskom tržištu

Crna Gora ojačala kredibilitet na međunarodnom finansijskom tržištu

Budva, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je uspješno odgovorila izazovu stabilizacije javnih finansija i ojačala svoj kredibilitet na međunarodnom finansijskom tržištu, saopštio je premijer Duško Marković na sastanku sa zajenikom generalnog sekretara Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), Ulrikom Vestergard Knudsenom.

Marković je, na sastanku održanom na marginama ekonomske konferencije Privredne komore (PKCG) u Budvi, kazao da je Vlada snažno posvećena ekonomskom rastu i razvoju, smanjenju nezaposlenosti, valorizaciji resursa u energetici, turizmu, poljoprivredi, kao i sprovođenju strukturnih reformi i jačanju vladavine prava.

“Sve to, uz naše članstvo u NATO-u, rezultiralo je povećanim interesovanjem stranih investitora”, rekao je Marković.

Iz Kabineta predsjednika Vlade saopšteno je da je Marković naveo i da je u prvih devet mjeseci ove godine priliv stranih direktnih investicija bio 46 odsto veći nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je postala prestižna, ne samo turistička, već i investiciona destinacija.

Knudsen je pohvalio lidersku poziciju Crne Gore u regionu i čestitao na ostvarenom rezultatu, posebno ističući poboljšanje politika koje se odnose na srednja i mala preduzeća.

On je kazao da je OECD spreman da i dalje pomaže Crnoj Gori, te da posebno mogu ekspertski doprinijeti u oblastima energetike, rada, obrazovanja.

Najčitanije