fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora na Forbesovoj listi destinacija koje treba posjetiti

Crna Gora na Forbesovoj listi destinacija koje treba posjetiti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i Kotor našli su se na 13. mjestu Forbesove liste destinacija koje treba posjetiti u narednoj godini.

U tekstu se navodi da Crna Gora, koja je jadransko skriveno blago, postaje poželjna mediteranska destinacija i više se neće smatrati siromašnim susjedom Hrvatske.

“To je jadransko skriveno blago”, kazala je turistička službenica za Stein Collective, Lauren Shook.

Iz Forbesa su naveli da se Crna Gora danas razvija kao luksuzno utočište.

Aman Sveti Stefan, najluksuzniji crnogorski hotel, podigao je ljestvicu kada je riječ o gostoprimstvu u zemlji, a Marriott International je najavio da će brend Ritz-Carlton dovesti u Crnu Goru 2023. godine.

Iz Forbesa su kazali da destinaciju treba da posjete aktivni putnici koji traže planinarenje i avanture, kao i parovi koji traže opuštanje i privatnost.

Ne treba propustiti Kotor, koji putnicima nudi impresivno i prirodnije iskustvo.

“To je jedan od najbolje očuvanih starih gradova na jadranskoj obali i dom mnogih crkava i muzeja”, dodali su iz Forbesa.

Na listi se, između ostalih, nalaze italijanski grad Palermo, južnoafrički Kejptaun, argentinska Patagonija, marokanski Marakeš, izraelski Tel Aviv, hrvatski Dubrovnik, pustinja Atakama u Čileu, Tokio i Maču Pikču u Peruu.

Najčitanije