fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCRBC zainteresovan za naredne dionice

CRBC zainteresovan za naredne dionice

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC) zainteresovana je da učestvuje u procedurama za izvođenje radova na sljedećim dionicama autoputa Bar-Boljare, saopštio je direktor kineskog preduzeća, Du Fe.

On je na sastanku sa ministrom saobraćaja i pomorstva, Osmanom Nurkovićem u Kini, kazao da je CRBC zainteresova za učešće u procedurama za izvođenje radova, u skladu sa domaćim zakonima koji regulišu oblast javnih nabavki, kao i evropskim standardima javnosti i transparentnosti.

Takođe, Fe je tokom Internacionalnog Foruma za infrastrukturu i građevinske investicije rekao da je spreman da sljedeće dionice realizuju po principu privatnog javnog partnerstva.

Du Fe je informisao Nurkovića da su ugovoreni radovi sa Vladom Srbije na dionici Preljina-Požega, a da se intenzivno pregovara za narednu dionicu od Požege do granice sa Crnom Gorom.

Nurković je kazao da je zadovoljan tom informacijom i dodao da cijeli projekat autoputa kroz Crnu Goru, dobija puni smisao i veći značaj, kao i da je ovo još jedan demant oponentima tog kapitalnog projekta, koji smatraju da je oduka Crne Gore da gradi prioritetnu dionicu bila neracionalna.

“Fe je najavio posjetu Crnoj Gori tokom jula, kako bi sagledao situaciju na terenu i dao konkretnu podršku u cilju rješavanja eventualnih izazova tokom realizacije projekta kao i uspješnom završetku projekta na zadovoljstvo svih”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su kazali da su zadovoljni povodom ugovaranja radova na dijelu petlje Smokovac, vodosnadbijevanju i elektrosnadbijevanju na trasi autoputa.

Nurković je podsjetio na važnost dodatnog angažmana ljudi, mehanizacije i drugih potencijala kineske kompanije, kako bi se radovi završili u dogovorenom roku uz poštovanje najvećih standarda kvaliteta, čemu je i u prethodnom periodu poklanjana puna pažnja, uz maksimalnu kontrolu u svakoj fazi izvedenih radova.

Najčitanije

Počela kampanja Poveži se sa Crnom Goru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) i kompanija One Crna Gora, uz podršku...