fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCIVIS: Zakašnjela priprema za glavnu sezonu

CIVIS: Zakašnjela priprema za glavnu sezonu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora ulazi u glavnu turističku sezonu sa zakašnjelom pripremom i budžetom, ali i brojnim problemima proisteklim iz stalnih udara na karakter crnogorskog građanskog i antifašističkog društva, u uslovima gotovo svakodnevnih incidenata, saopšteno je iz Saveza građana CIVIS.

„Takvo stanje je dobrodošlo tablodima u regionu, koji svakodnevno odvraćaju turiste od putovanja u Crnu Goru, proglašavajući dio građana za neprijatelje i stvarajući klimu u kojoj je boravak u Crnoj Gori rizičan, a crnogorska politika uperena protiv drugih država“, navodi se u saopštenju.

Iz CIVIS-a su kazali da, nakon izgubljene prošle godine, turistički poslenici i većina građana očekuju da će hoteli i privatni smještaj ovog ljeta dočekati goste iz regiona i Evrope, kako bi se umanjili ogromni gubici koje turistička privreda bilježi zbog pandemije.

Oni smatraju da su najave srpskih zvaničnika o zabrani ulaska u Srbiju crnogorskim poslanicima koji su glasali za Rezoluciju o Srebrnici i smjenu ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimira Leposavića, ista politička matrica po kojoj je prethodna vlast zabranjivala ulazak u Crnu Goru srpskim državljanima zbog njihovih javnih istupa.

„Takvoj klimi, nažalost, više od tabloida doprinose političari, od kojih su se mnogi domogli pozicija u visokoprofitbilnim kompanijama ili dobro plaćenih radnih mjesta u državnoj adinistraciji i preduzećima, pa sa tih pozicija inspirišu podjele i šire mržnju“, saopštili su iz CIVIS-a.

Oni su dodali da je sve otišlo toliko daleko da se Cetinjanima iz Grblja poručuje da nijesu dobrodošli.

„Neophodno je zapitati se da li sada kreću međuplemenski sukobi u Crnoj Gori i kako će u Grbalj doći strani turisti, ako tamo dobrodošlice nema ni za svoje građane“, navodi se u saopštenju.

U CIVIS-u smatraju da su vjerski i nacionalni fanatizam direkatan udar na temelje crnogorskog društva i njegovu ekonomiju.

„Krajnje je vrijeme da, umjesto mržnje, brojni akteri na javnoj sceni šalju poruke pomirenja i ljubavi, jer Crna Gora je država svih građana i u nju su dobrodošli turisti sa svih meridijana“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Olimpijakos pobjednik Lige konferencija

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobjednici su Lige konferencije. Olimpijakos je večeras u Atini, u...