fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCilj radionice veće uključivanje žena u cirkularnu ekonomiju

Cilj radionice veće uključivanje žena u cirkularnu ekonomiju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na radionici na temu Žene u cirkularnoj ekonomiji, u organizaciji Asocijacije poslovnih žena, predstavljeni su modeli poslovanja i saradnje, koja bi trebalo da doprinese održivom ekonomskom razvoju i uključivanju većeg broja žena u cirkularnu ekonomiju.

Na radionici održanoj danas u NEST Coworking-u u Podgorici predstavljeni su primjeri dobre prakse u Hrvatskoj i razmotrene mogućnosti šire međunarodne saradnje.

Radionica je organizovana u okviru projekta EMPOWER – ENCIRCLE: Otkrivanje potencijala žena liderki za cirkularnu ekonomiju u jugoistočnoj Evropi kroz međunarodnu saradnju, čiji je osnovni cilj promocija vrijednosti i principa razvojne saradnje Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Turske kroz jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za održivi ekonomski razvoj i cirkularnu ekonomiju.

Projekat EMPOWER – ENCIRCLE (Osnaži-okruži) sprovode GTF-Inicijativa za održivi rast iz Hrvatske, kao vodeći partner i projektni partneri Asocijacija poslovnih žena Crne Gore, Udruženje poslovnih žena Sjeverne Makedonije, Udruženje poslovnih žena u Bosni i Hercegovini i Udruženje poslovnih žena Turske (KAGIDER).

Projekat finansira Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Hrvatske.

Radionici je prisustvovao ambasador Hrvatske u Crnoj Gori, Veselko Grubišić, koji je pružio izuzetan doprinos diskusiji kroz navođenje primjera dobre prakse u oblasti cirkularne i zelene ekonomije u Hrvatskoj i šire.

Ispred vodećeg partnera radionici su prisustvovale izvršna direktorka GTF-a, Mary Ann Rukavina Cipetić i menadžerka projekta, Ana Carević.

Radionica je okupila veliki broj učesnica iz javnog, civilnog, akademskog i privatnog sektora koje su kroz konstruktivnu diskusiju identifikovale izazove sa kojima se susreću žene u oblasti cirkularne ekonomije i pružile smjernice za njihovo prevazilaženje, a u cilju kreiranja povoljnijeg ambijenta za razvoj ženskog preduzetništva u navedenom segmentu.

Takođe, predstavljeni su primjeri dobre u oblasti cirkularne ekonomije u Crnoj Gori i tom prilikom prisutnima su se obratile vlasnica Ateljea propuh, Mia Pejović, osnivačica firme Montehum Emica Krivokapić i izvršna direktorica Zelenog Talasa, Jelena Rakčević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...