fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCilj objediniti sve usluge koje pruža državna uprava

Cilj objediniti sve usluge koje pruža državna uprava

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Cilj Ministarstva javne uprave je, kako je saopšteno, objedinjenje svih usluga koje pruža državna uprava i predstavljanje građanima i privredi na jedinstven način, kao i na novom portalu elektronske uprave čija implementacija se očekuje u decembru.

Ministar javne uprave, Marash Dukaj, kazao je danas da je njihova misija da unaprijede digitalnu transformaciju u Crnoj Gori, koja postaje sve važnija i zahtjevnija, kako tehnološki, tako i organizaciono.

„Cilj je da unaprijedimo javnu upravu sa fokusom na ključne projekte i strategije koje oblikuju budućnost digitalnih usluga i inovacija“, rekao je Dukaj na prvoj sjednici trećeg saziva Koordinacionog tijela za upravljanje procesom digitalne transformacije.

Dukaj je kazao da su sve aktivnosti od presudne važnosti za proces unapređenja digitalizacije i digitalne transformacije i istakao značaj projekta izrade Vodiča administrativnih postupaka Vlade Crne Gore.

Na sastanku je razgovarano o planu digitalizacije eUsluga, informacija o implementaciji sistema za potrebe usluge za registraciju gostiju, preko informacija o nadolazećem IT Spot događaju, do strateških dokumenata koji će biti stub digitalnog zdravstva i pametne specijalizacije za narednih pet godina.

Sastanak je završen donošenjem zaključaka, u okviru kojih će se oblast digitalizacije dalje unapređivati i konstatovano da je potrebno ubrzati proces digitalne transformacije, te preduzeti dalje adekvatne korake u cilju planiranja budućih aktivnosti i mapiranja načina za prevazilaženje prepoznatih izazova.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije