fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCijene nafte iznad 86 USD

Cijene nafte iznad 86 USD

London, Njujork, (MINA-BUSINESS) – Cijene nafte stabilizovale su se u srijedu na međunarodnim tržištima iznad 86 USD, odražavajući mješovite podatke o potražnji u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Na londonskom tržištu je cijena barela nakon podne bila gotovo nepromijenjena u odnosu na zatvaranje trgovine u utorak i iznosila je 86,38 USD.

Značajnijih promjena nije bilo ni na američkom tržištu gdje se barelom trgovalo po 82,95 USD, prenosi SEEbiz.

Početkom sedmice pažnju tržišta zaokupilo je približavanje uragana Beryl SAD-u. U ponedjeljak uragan je prošao preko Kariba, dostigavši snagu oluje pete kategorije, pa su se trgovci počeli pripremati za moguće poremećaje u proizvodnji u Meksičkom zalivu.

U utorak veče bojazni su splasnule i pažnja se preusmjerila na mješovite podatke udruženja proizvođača u SAD-u o zalihama. API-jev izvještaj pokazao je pad zaliha sirove nafte u prošloj sedmici 9,16 miliona barela, prema tržišnim izvorima koji su citirali podatke, ali i skok zaliha benzina, 2,47 miliona barela, i to na početku ljetne sezone putovanja.

“Pad zaliha sirove nafte možda je u nešto većoj mjeri ublažio uticaj rasprodaja (na tržištu) nakon vijesti o uraganu”, napisao je u bilješci John Evans iz PVM Oil-a.

Analitičari su u Reutersovoj anketi prognozirali da će podaci pokazati tek skroman pad zaliha nafte i značajniji pad zaliha benzina.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Crnogorski vaterpolisti u četvrtfinalu SP

Podgorica, (MINA) - Vatepolo reprezentacija Crne Gore palsirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva za...