fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCijene nafte i dalje ispod 87 USD

Cijene nafte i dalje ispod 87 USD

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) – Cijene nafte zadržale su se u utorak na međunarodnim tržištima ispod 87 USD, odražavajući prigušene strahove da bi eskalacija sukoba na Bliskom istoku i najavljene nove američke sankcija na iranski izvoz mogle ugroziti snabdijevanje.

Na londonskom tržištu cijena barela je bila niža 52 centa i iznosila je 86,48 USD. U gotovo istom iznosu barel je pojeftinio i na američkom tržištu gdje se njime trgovalo po 81,4 USD, prenosi SEEbiz.

Trgovci pažljivo prate napetosti na Bliskom istoku u potrazi za znacima o prijetnjama snabdijevanju.

Strah od eskalacije pojačala je objava Teherana da će odgovoriti na izraelski napad na iranski konzulat u glavnom gradu Sirije Damasku u kojem je poginulo nekoliko visokih iranskih vojnih zvaničnika i konzularnih službenika.

Prije desetak dana Iran je u Izrael poslao stotine dronova i projektila koje je sistem protivavionske odbrane uglavnom oborio. Niko nije poginuo i prouzrokovana je tek ograničena šteta, ali Tel Aviv je signalizirao da planira odgovor, uprkos upozorenju SAD-a da neće poduprijeti njegove napadačke akcije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

cedis

U utorak isključenja u više gradova

Zbog planiranih radova na mreži, u utorak 7. maja, bez napajanja električnom energijom će ostati: Podgorica           -...