fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCijena zakupa luksuzne vile i do šest hiljada EUR 

Cijena zakupa luksuzne vile i do šest hiljada EUR 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Potražnja za zakupom luksuznih nekretnina u Crnoj Gori u blagom je rastu posljednjih godina, a pojedine vile izdaju se po cijeni i od šest hiljada EUR, saopštili su predstavnici agencija za nekretnine.

Direktor i vlasnik podgoričke agencije Komfor nekretnine, Igor Ostojić, rekao je Pobjedi da je potražnja za luksuznim nekretninama na istom nivou posljednjih desetak godina, sa blagim rastom u posljednje dvije do tri.

„Interesovanje za zakup vila i luksuznih stanova godinama najviše pokazuju strani državljani koji rade u diplomatskim predstavništvima ili su zaposleni u domaćim ili stranim kompanijama koje posluju u Crnoj Gori“, objasnio je Ostojić.

On je dodao da se luksuzne nekretnine u Podgorici uglavnom izdaju po prosječnoj cijeni od osam do 12 EUR po metru kvadratnom.

„Luksuzni stanovi se izdaju po cijeni od hiljadu do tri hiljade EUR, dok se luksuzne kuće rentiraju po cijeni od dvije do šest hiljada EUR na mjesečnom nivou“, rekao je Ostojić.

On je kazao da je najveća tražnja za manjim vilama koje se izdaju po cijeni od dvije do tri hiljade EUR.

„U ponudi moje agencije uvijek fali luksuznih kuća za izdavanje, dok u ponudi imamo značajan broj izuzetno luksuznih stanova“, naveo je Ostojić.

Prema njegovim riječima najatraktivnije lokacije za rentiranje luksuznih nekretnina u Podgorici su poslovno-stambeni centar Capital plaza, naselje Gorica C, a vrlo su traženi i stanovi u novijim luksuznijim zgradama u dijelu grada preko Morače.

Govoreći o karakteristikama luksuznih nekretnina, Ostojić je saopštio da luksuzni stanovi obavezno moraju imati najmanje jedno parking mjesto u garaži. Što se tiče luksuznih kuća, podrazumjeva se da imaju ogradu, jer klijenti zahtijevaju određeni stepen privanosti.

On je kazao da veliki uticaj na cijenu rentiranja vila ima i lokacija, kao i da su naročito na cijeni one sa bazenom.

„Puno klijenata traži vile sa bazenom, tako da je primjetno da brojni investitori koji u posljednje vrijeme namjenski grade kuće za izdavanje, uz njih prave i bazene“, rekao je Ostojić.

Vlasnik jedne tivatske agencije za nekretnine, koji je želio da ostane anoniman saopštio je Pobjedi da na području Boke Kotorske, odnosno Tivatske rivijere ima interesovanja prvenstveno za duži zakup vila i luksuznih stanova.

„Iz godine u godinu je veće interesovanje za zakup luksuznih nekretnina. Tako je i ove godine situacija na ovom tržištu bolja za nekoliko procenata u odnosu na prošlu“, naveo je vlasnik tivatske agencije.

Prema njegovim riječima, mjesečni zakup vila na Tivatskoj rivijeri dostiže cijenu i do 2,5 hiljada EUR. Radi se o vilama veličine od 150 do 180 kvadrata, sa bazenom, dobrim pogledom, koje su izgrađene od kvalitetnih materijala i opremljene svim potrebnim uređajima.

Da bi dostigle tu cijenu rentiranja, vile se moraju nalaziti blizu obale, u prvom ili drugom redu, a mogu biti i malo izdvojene i udaljene uz neizostavan dobar pogled ka moru.

On je naveo da se luksuzni dvosobni i trosobni stanovi u novim zgradama na Tivatskoj rivijeri rentiraju po cijeni od oko 1,1 hiljadu do 1,2 hiljade EUR mjesečno.

Najčitanije

berza

Promet porastao zbog prodaje akcija ŽPCG i OŽVS

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Značajan rast prometa obilježio je na Montenegroberzi sedmicu u kojoj je...