fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCGES sjutra stavlja pod napon dionicu 400 kV dalekovoda Čevo-Brezna-Bukovica

CGES sjutra stavlja pod napon dionicu 400 kV dalekovoda Čevo-Brezna-Bukovica

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) staviće sjutra pod napon 400 kV dalekovod Lastva-Čevo-Pljevlja – dionicu Čevo-Brezna-Bukovica, dužine 72 kilometra.

CGES, u okviru projekta podmorske interkonekcije Crne Gore sa Italijom, koji našu zemlju pozicionira kao značajno energetsko čvorište na Balkanu, nastavlja funkcionalna visokonaponska ispitivanja.

“Radi se o projektu od interesa za Evropsku uniju i Energetsku zajednicu, što dovoljno govori o važnosti investicije koja prevazilazi crnogorske granice“, navodi se u saopštenju.

Ovim povezivanjem, elektroenergetski sistem Crne Gore biće stabilniji, a napajanje potrošača električnom energijom sigurnije i kvalitetnije.

“Povećanjem prenosnih kapaciteta i obezbjeđenjem sigurnog i kvalitetnog napajanja električnom energijom, stvaraju se preduslovi za brži ekonomski razvoj”, rekli su iz CGES-a.

Naponski test će se realizovati na osnovu Rješenja Uprave za inspekcijske poslove na dalekovodu dužine oko 72 kilometra. Planirano je da naponski test traje od deset sati do 11 sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

U toku ekstradicija Duška Kneževića u Crnu Goru

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević trebalo bi danas da bude izručen...