fbpx
NaslovnicaMINA BusinessČeške kompanije dobrodošle za izvođača radova za izgradnju dionice auto-puta

Češke kompanije dobrodošle za izvođača radova za izgradnju dionice auto-puta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Češke kompanije su dobrodošle da se prijave na javni poziv za izvođača radova za izradu glavnog projekta i izgradnju dionice auto-puta Mateševo-Andrijevica, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović.

On je na svečanom otvaranju biznis foruma Crne Gore i Češke najavio da je u nacionalnim planovima za razvoj putne infrastrukture planirana izgradnja 480 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, ukupne vrijednosti oko osam milijardi EUR.

“Najznačajniji projekat je auto-put Bar-Boljare, koji će preko Beograda povezati Crnu Goru sa evropskim koridorima i učiniti Crnu Goru dostupnijom i konkurentnijom za investicije”, rekao je Radulović.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, poručio da je namjera Vlade da Luku Bar razvije kao glavnu međunarodnu teretnu luku, a za to je neophodno ulaganje u putnu i željezničku infrastrukturu.

Upravo je željeznica šansa za unapređenje saradnje između Crne Gore i Češke.

Radulović je podsjetio da saradnja sa kompanijama iz Češke u oblasti željeznice postoji od 2006. godine i perioda izvođenja radova na remontu i elektrifikaciji pruge Nikšić-Podgorica.

„Mi u narednom periodu planiramo nekoliko krupnih projekata u cilju unaprjeđenja željeznice i to sanaciju pruge na dionici Lutovo – Bratonožići – Bioče, rekonstrukciju dionice Bar – Golubovci, kao i nabavka elektromotornih vozova za prevoz putnika. Uvjereni smo da češke kompanije u ovom sektoru, imaju adekvatno iskustvo i vjerujem da ćemo na tenderima za ove projekte imati prijavljene kompanije iz Češke”, zaključio je Radulović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije