fbpx
NaslovnicaMINA BusinessČadež: Zapadni Balkan je danas 7,5 hiljada puta jači

Čadež: Zapadni Balkan je danas 7,5 hiljada puta jači

Beograd, (MINA-BUSINESS) – U Srbiji će ovog vikenda biti vakcinisano 7,5 hiljada privrednika sa Zapadnog Balkana, saopštio je predsjednik Privredne komore Srbije i Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIF ZB6), Marko Čadež.

Privrednici iz Bosne i Hercegovine (BiH), Sjeverne Makedonije, Albanije i Crne Gore došli su danas organizovano u Beograd i Niš na vakcinaciju koju su organizovali Privredna komora Srbije, KIF ZB6, i Vlada Srbije.

„Na vakcinaciji je 7,5 hiljada ljudi danas i sjutra iz regiona. Svi zajedno ćemo biti 7,5 hiljada puta jači”, rekao je Čadež.

On je, kako je saopšteno iz PKS, kazao da najviše imaju privrednika iz BiH, Sjeverne Makedonije ali i dosta privrednika iz Albanije.

“Cijeli region je danas u Beogradu“, dodao je Čadež.

Vakcinacija privrednika iz regiona, kako je kazao, ni na koji način ne ugrožava tok vakcinacije građana Srbije, jer je država obezbijedila dovoljan broj vakcina za sve.

“Nikada nije bilo jasnije da iz pandemije region može da izađe – samo zajedno”, naveo je Čadež.

On je dodao i da se veliki broj privrednika sa Kosova prijavio za vakcinaciju.

U Srbiji 12 hiljada kompanija ima poslovnu saradnju sa privrednicima iz ekonomija Zapadnog Balkana.

„To je važno znati jer mi nijesmo ‘ostrvo’ niti iko može da bude ostrvo“, rekao je Čadež.

PKS od početka akcije vakcinacije u Srbiji insistira da se privreda što prije vakciniše. Između četiri i pet hiljada domaćih privrednika je vakcinisano proteklih sedmica u organizaciji Privredne komore Srbije.

Ševal Šuljkanović iz kompanije Bimal iz BiH i Adrian Šehu iz kompanije Balfi Grupa iz Albanije, pozdravili su inicijativu vakcinacije privrednika iz regiona koja će, kako su kazali, doprinijeti jačanju svih ekonomija regiona.

Iz Privredne komore Crne Gore (PKCG) Pobjedi je ranije saopšteno da bi ovog vikenda u Beogradu trebalo da se vakciniše 250 crnogorskih privrednika.

Najčitanije