fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBudućnost Aerodroma u fokusu razgovora u Parizu

Budućnost Aerodroma u fokusu razgovora u Parizu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Aerodromi Crne Gore, slobodne zone, te sajber bezbjednost, samo su neke od tema o kojima je ministar finansija Aleksandar Damjanović razgovarao u Parizu sa predstavnicima Ministarstva za spoljnu trgovinu, Organizacije za evropsku saradnju i banke Savjeta Evrope.

Francuska, kao jedna od zemalja koje odlučuju o evropskoj perspektivi naše zemlje, spremna je da pruži punu podršku Crnoj Gori na njenom putu ka Evropskoj uniji, prenosi portal RTCG.

Budućnost Aerodroma Crne Gore bila je u fokusu razgovora ministra finansija sa francuskim kolegom za spoljnu trgovinu, ali i brojna druga pitanja koja će doprinijeti jačem povezivanju sa jednom od država koje odlučuju o evropskoj perspektivi Crne Gore.

“Razgovaralo se o mogućnostima ulaganja Francuske u Crnu Goru, francuskih kompanija. Neke teme koje su opšte poznate smo ponovo aktuelizovali, pitanje Aerodroma, koncesija, stausa tendera, nekih drugih projekata o kojima Francuska i Crna Gora mogu da razgovaraju iz oblasti energetike i saobraćaja”, kazao je Damjanović za TVCG.

On je zadovoljan i razgovorima sa predstavnikom Organizacije za ekonomsku saradnju, o projektima koje Crna Gora već ima i treba da ima sa tom organizacijom.

“Razgovarano je o podršci u dijelu građenja nove reputacije vezane za slobodne zone”, rekao je Damjanović.

I projekti koji se tiču sajber bezbjednosti bili su tema razgovora sa guvernerom banke Savjeta Evrope.

“Gdje dobijamo ozbiljnu podršku da budemo spremni da nam se nikad više ne dese neke stvari. Crna Gora mora pokazati spremnost da kao članica kluba i NATO država ima kapacitete da se branimo od sajber napada”, Damjanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Članovima UPCG predstavljen Program za unapređenje konkurentnosti privrede

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program za unapređenje konkurentnosti privrede za ovu godinu predstavljen je danas...