fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBudućem rukovodstvu ostavljaju preko 24 miliona EUR na računu

Budućem rukovodstvu ostavljaju preko 24 miliona EUR na računu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dosadašnji predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Eldin Dobardžić i član Nebojša Đoković, saopštili su da ostavljaju budućem rukovodstvu preko 24 miliona EUR na računu.

“Na dan imenovanja u Odbor direktora ACG, 11. marta 2021. godine, na računu smo zatekli oko 700 hiljada EUR i imali smo novac samo za isplatu neto plata, dok su ACG početkom marta na računu imali preko 24 miliona EUR. Dugovi, koji su 2021. godine iznosili preko 11 miliona EUR do sada su smanjeni na oko 5,5 miliona uz redovno izmirivanje obaveza”, objasnio je Dobardžić.

Operativna dobit prije oporezivanja (EBITDA) za prošlu godinu je 13 miliona EUR, što je 96 odsto u odnosu na 2019. godinu sa svim izgledima da će ova godina, po svim relevantnim parametrima, biti rekordna.

Đoković, koji je u prethodnom sazivu bio i predsjednik Odbora direktora, objasnio je da je broj putnika prošle godine porastao 31 odsto u odnosu na 2022. godinu dok je broj rotacija u uporednom periodu povećan 15 odsto.

“Konkretno, ako detaljno poredimo prošlu godinu sa 2022. godinom, zaključujemo da smo ostvarili rast avijacijskih prihoda od 34 odsto, rast neavijacijskih prihoda 45 odsto, rast ukupnih poslovnih prihoda 33 odsto, rast EBITDA – preko dva puta veća ili 109 odsto, rast neto rezutata prije oporezivanja 331 odsto ili osam miliona EUR”, kazao je Đoković.

Tokom prošle ljetnje sezone, podsjetio je Đoković, Podgorica i Tivat su bili povezani sa po oko 40 destinacija, a, prema preliminarnim najavama, ovoga ljeta imaćemo i više aktivnih ruta.

“Naglasiću da smo u februaru, značajno prije ljetnje sezone, u Podgorici otvorili dvije nove rute. Prvi put smo povezani sa Ankarom i Izmirom. Kada je riječ o novim rutama tokom ljetnje sezone u Podgorici, u najavi su Minhen, Radom, Košice, Ostrava i Paradubice. U Tivtu bi, prema najavama aviokompanija, nove rute trebalo da budu Bristol, Birmigam i Izmir. Usaglašavanje operacija tokom predstojeće ljetnje sezone sa aviokompanijama je u toku”, precizirao je Đoković.

Dobardžić je kazao da o rezultatima dosadašnjeg Odbora direktora ACG, govori i činjenica da su za tri godine održali 90 sjednica.

“Naši rezultati nijesu pali s neba”, naveo je Dobardžić.

Dobardžić i Đoković zahvalili su svim zaposlenima na uloženom trudu i uspješnoj saradnji, što se posebno odnosi na kolege iz operative koji i ljeti i zimi u teškim uslovima omogućavaju da sve naše operacije budu bezbjedne i sigurne.

“Budućim članovima Odbora direktora ACG želimo uspjeh u daljem radu uz uvjerenje da će nastaviti našim putem”, zaključili su Dobardžić i Đoković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Pezer i Obradović najbolji u Draževini

Podgorica, (MINA) – Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Mesud Pezer i Anđela Obradović iz Srbije,...