fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBroj zaposlenih da se ograniči na 550

Broj zaposlenih da se ograniči na 550

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Menadžment preduzeća EPCG Solar gradnja saopštio je da je donesena odluka da broj zaposlenih od 1. jula bude maksimalno 550, nakon što je konstatovano da u kompaniji radi 589.

Iz menadžmenta EPCG Solar gradnje su reagovali na današnji protest radnika te kompanije ispred sjedišta Elektroprivrede (EPCG) u Nikšiću, prenosi portal Vijesti.

“Na sjednici Odbora direktora EPCG Solar gradnje 29. juna, nakon što je konstatovano da u preduzeću radi 589 osoba ugovorima na neodređeno i određeno vrijeme, kao i ugovorima o djelu, članovi Odbora, uzimajući u obzir mjere iz usvojenog Sanacionog plana, donijeli su odluku da broj zaposlenih od 1. jula bude maksimalno 550 (+/- pet zaposlenih), iako je ranije u komunikaciji sa Odborom direktora EPCG usaglašeno da se ugovori produže do 31. avgusta”, naveli su iz EPCG Solar gradnje.

Prema izričitom zahtjevu člana Odbora direktora, Ratka Dubljevića, kako se navodi, traženo je smanjenje broja zaposlenih i neprodužavanje ugovora za oko 40 radnika.

Izvršni direktor preduzeća, Ranko Vuksanović, kazao je da su i pored njegovog upozorenja da će smanjenje broja zaposlenih direktno ugroziti dinamiku ugradnje fotonaponskih sistema, naročito u ljetnjim mjesecima kada vremenski uslovi dozvoljavaju veći broj ugradnji, ostali članovi Odbora direktora podržali predlog Dubljevića.

“Time je manadžment EPCG Solar gradnje bio obavezan i da primijeni tu odluku. Naravno, Odbor direktora može donijeti novu odluku i povećati broj zaposlenih, čime bi se svi nezadovoljni radnici mogli ponovo uposliti. Dakle, ističem da je sva odgovornost za neprodužavanje ugovora na Odboru direktora EPCG Solar gradnje“, kazao je Vuksanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije