fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBrkovići završili na optužnici zbog malverzacije u Vektra Boki

Brkovići završili na optužnici zbog malverzacije u Vektra Boki

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) predalo je optužnicu Višem sudu protiv okrivljenih Dragana Brkovića i njegovih sinova Bojana i Borisa Brkovića, kao i Milića Popovića, zbog sumnje u malverzacije u preduzeću Vektra Boka.

Njima se na teret stavlja produženo krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi i zloupotreba ovlašćenja u privredi putem pomaganja i krivična djela pranje novca i pranje novca putem pomaganja, prenosi portal Pobjede.

“U postupku koji je prethodio podizanju optužnice, na nivou osnovane sumnje je utvrđeno da su okrivljeni, u periodu od septembra 2017. do decembra 2019. godine, prilikom izvršenja plana reorganizacije hercegnovskog preduzeća Vektra Boka, kao odgovorna lica u preduzeću, zloupotrijebili svoja ovlašćenja u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za druga pravna lica i da su sredstva kojim je društvo raspolagalo u visini od 5,07 miliona EUR koristili protivno njihovoj namjeni i tako grubo povrijedili ovlašćenja u pogledu upravljanja, raspolaganja i korišćenja imovinom”, saopštio je portparol SDT-a, tužilac Vukas Radonjić.

Kako je naveio, okrivljeni D.B, B.B. i B.B. se sumnjiče da su izvršili i pranje dijela novca, koji je pribavljen kao protivpravna imovinska korist zloupotrebom ovlašćenja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije