fbpx
10.9 C
Podgorica
October 6, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessBorančić: Nastavlja se loša praksa pokušaja marginalizacije Bara

Borančić: Nastavlja se loša praksa pokušaja marginalizacije Bara

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Tretman Opštine Bar u predlogu kapitalnog budžeta za narednu godinu je sramotan, čime se nastavlja loša praksa pokušaja potpune marginalizacije tog grada, ocijenjeno je iz Liberalne partije (LP).

Odbornik LP u Skupštini Opštine Bar, Ammar Borančić, kazao je da se bliži kraj godine, a da Vlada nije uložila gotovo ništa u kapitalne projekte koji su predviđeni kapitalnim budžetom za ovu godinu.

“Da stvar bude još komičnija, Vlada ovakvo kočenje svih ulaganja i razvoja pokušava da predstavi kao uštedu u budžetu. Ipak, to im sve nije smetalo da se već sada pohvale kako će naredne godine dodatno povećati kapitalni budžet, koji ionako nizašta ne koriste. Ne lipši magarče do zelene trave, već komentarišu građani”, rekao je Borančić.

On je kazao da je Bar kao najveći, najmnogoljudniji i najperspektivniji grad na crnogorskom primorju, “zaslužio” posljednje mjesto po veličini ulaganja iz kapitalnog budžeta Vlade po stanovniku.

“Ulaganja u Bar po stanovniku su na nivou od 51,56 EUR, dok se recimo za prvu sljedeću opštinu, Budvu, predviđa gotovo 100 EUR, a da ne govorim o ostalim opštinama za koje iznosi ulaganja po stanovnika idu i do 2,35 hiljada EUR”, naveo je Borančić.

On je rekao da su građani Bara očigledno zadnja rupa na svirali ove vlasti i jasno im je stavljeno do znanja koliko vrijedi njihov bolji život i razvoj u odnosu na sve ostale u državi.

“Ovim se nastavlja loša praksa pokušaja potpune marginalizacije Bara i ostavljanja lokalne uprave na cjedilu da se sama snalazi i ulaže sredstva i u ono što je njena obaveza i u ono što je obaveza Vlade”, smatra Borančić.

Prema njegovim riječima, umjesto da država pomogne razvoj Bara, ona je samo kočnica pa čak i sopstvene obaveze odugovlači, možda čekajući neku predizbornu kampanju, dok građani čekaju i trpe.

“Uvjeren sam da će na ovakvu podcjenjivačku politiku Vlada dobiti jasan odgovor od građana Bara vrlo brzo”, zaključio je Borančić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije