fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBolja avio povezanost doprinijela bi povećanju broja izraelskih turista

Bolja avio povezanost doprinijela bi povećanju broja izraelskih turista

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bolja avio povezanost Crne Gore i Izraela doprinijela bi povećanju broja izraelskih turista, koji već tradicionalno posjećuju Crnu Goru.

To je poručio počasni konzul Crne Gore u Izraelu Nimrod Rinot na sastanku sa crnogorskom ministarkom turizma Simonidom Kordić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva turizma, na sastanku su razmijenjena mišljenja o saradnji i budućim koracima dvije države u oblasti turizma.

Rinot je najavio direktne zimske letove kompanije “Sandor” između Tel Aviva i Podgorice, od 27.oktobra.

“On je dodao da je ove godine više od 100 hiljada Izraelaca posjetilo Crnu Goru, čime su oborili rekord”, kaže se u saopštenju.

Kordić je kazala da žali zbog sukoba na Bliskom istoku, ističući da su mir i stabilnost prioritet i želja svih u Crnoj Gori.

“Ona je, uz zahvalnost na podršci i inicijativama, zaključila da Crna Gora pridaje veliki značaj radu i djelovanju Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, sa kojom tradicionalno gajimo dobre odnose”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je ocijenjeno da je neophodno više promovisati sjever Crne Gore, koji ima ogroman potencijal za razvoj, kako u turističkom tako i u investicionom smislu, za šta postoji sve veće interesovanje izraelskih kompanija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Ubjedljiv trijumf Budućnost Volija

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u gostima italijanski Trento 85:64,...