fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBesplatna trodnevna radionica za start up-ove

Besplatna trodnevna radionica za start up-ove

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Besplatna trodnevna radionica za start up-ove pod nazivom Pitch Me Up, koju organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori, biće održana u drugoj polovini ovog mjeseca u Podgorici.

Radionica koja će se održati 17, 22. i 24. novembra, namijenjena je osnivačima ili ključnim članovima inovativnih start up timova.

Iz nevladine organizacije Digitalizuj.me su saoštili da se vrijeme koje start up-ovi imaju na raspolaganju da adekvatno predstave svoju ideju i privuku pažnju potencijalnih investitora, partnera i drugih stejkholdera, najčešće broji u minutima.

„Upravo radi toga, Pitch Me Up radionica će za cilj imati da nauči učesnike kako da predstave svoj start up, adresirajući dva ključna elementa – verbalno predstavljanje start up-a (pitch) i grafičku prezentaciju (pitch deck) koja ga prati“, navodi se u saopštenju.

U okviru radionice, učesnici će biti upoznati sa najboljim praksama izrade svoje grafičke prezentacije (pitch deck), načinima na koje mogu prilagoditi cjelokupni nastup različitim publikama i namjenama, najboljim praksama u pružanju odgovora na najčešća pitanja investitora, kao i savjetima za unapređenje vještina javnog nastupa.

„Cijeli program je dizajniran tako da bude interaktivan i da omogući učesnicima da rade na osmišljavanju svojih prezentacija i rade na njihovom unapređenju na osnovu konstruktivnih savjeta ostalih učesnika i trenera“, objašnjeno je u saopštenju.

Zahvaljujući velikoj podršci donatora programa, učešće na radionici se ne naplaćuje, ali je zbog ograničenog broja mjesta na radionici prijava obavezna.

Više o radionici, kriterijumima za prijavu, kao i o načinu prijave start up-a, svi zainteresovani mogu saznati na sajtu www.digitalizuj.me.

Rok za prijavu je 15. novembar, do 23 sata i 59 minuta.

Radionica Pitch Me Up se realizuje u okviru EBRD Star Venture programa, koji je pokrenut sa ciljem pružanja podrške razvoju visoko-potencijalnih start up-ova, kao i razvoju ukupnog start up ekosistema u zemljama Zapadnog Balkana.

„Star Venture program omogućava start up-ovima da, kroz mrežu mentora i konsultanata, pristupe savjetodavnim uslugama i steknu uvid u najbolje prakse, sa ciljem brzog skaliranja na globalnom nivou. Takođe, program pruža tehničku pomoć akceleratorima u regionu da unaprijede svoje kapacitete i bolje odgovore na potrebe start up-ova“, dodaje se u saopštenju.

Star Venture program u regionu Zapadnog Balkana se realizuje zahvaljujući podršci Luksemburga kroz EBRD Fond za jačanje malih preduzeća (SBIF).

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije