fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBesplatan roming plod saradnje zemalja regiona

Besplatan roming plod saradnje zemalja regiona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ukidanje naplate rominga na Zapadnom Balkanu od 1. jula važno je postignuće za Crnu Goru, jer je pokazalo da se temelji ekonomskog razvoja mogu i moraju graditi na dijalogu i saradnji, saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović.

On je, na ministarskom sastanku pod nazivom Put ka besplatnom romingu na Zapadnom Balkanu, rekao da se istim principom i pristupom rukovodi nova Vlada, ne samo po pitanju pristupanja EU, već i bržeg ekonomskog oporavka zemlje.

Milatović je dodao da je prethodna godina bila izazovna za sve, pogotovo za Crnu Goru koja je zabilježila najveći pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) u Evropi, usljed velike zavisnosti od turizma kao dominantne privredne grane.

“Posebno sam zadovoljan što se ova inicijativa ostvaruje na početku turističke sezone, jer nudi ogromne pogodnosti, ne samo našim građanima, već i gostima iz regiona, koji će moći da uživaju u odmoru bez brige o troškovima razmjene poziva i poruka. To je nešto čemu će se svi građani zaista obradovati”, naveo je Milatović na konferenciji koja je održana u Podgorici.

On je saopštio da u digitalnoj komunikaciji leži najveći potencijal za ekonomski rast, jer će se kupcima digitalnih usluga omogućiti korišćenje istih bez prestanka i bez obzira na to gdje se nalaze u regionu.

“To je posebno relevantno za turizam gdje se digitalne usluge mogu koristiti za smještaj, putovanja ili mobilnost”, kazao je Milatović.

On je dodao da, bez obzira na razlike država regiona, ova inicijativa pokazuje da regionalna saradnja može dati konkretna dostignuća sa opipljivim rezultatima za sve.

“Vlada Crne Gore će uvijek podržavati takve inicijative i biće posvećen partner u njihovoj realizaciji”, zaključio je Milatović.

U uvodnom obraćanju prisutne su pozdravili generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, a na konferenciji su učestvovali i ministri i predstavnici zemalja regiona koje su potpisale sporazum kojim se predviđa ukidanje naplate rominga.

Najčitanije

Uprava policije, budva, silovanje

Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Podgorica, (MINA) – Službenici budvanske policije uhapsili su M.J. (21) iz Bijelog Polja osumnjičenog...