fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBečić: Sačuvaćemo ekonomsku slobodu građana

Bečić: Sačuvaćemo ekonomsku slobodu građana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Demokratska Crna Gora sačuvaće i jačati ekonomsku slobodu građana, poručio je lider te stranke Aleksa Bečić.

On je saopštio da je počela isplata naknada majkama korisnicama naknada sa troje i više djece, saglasno Zakonu koji je predložio poslanički klub Mir je naša nacija, a Skupština usvojila u decembru.

“Niko ne spori da je prvobitni Zakon bio nepravedan, da nije pravedno dijeliti majke, da to nije dobro rješenje, ali ukidanje stečenog prava je nepravda koju smo morali ispraviti i ugrožavanje egzistencije koje smo morali zaustaviti”, naveo je Bečić.

Bečić je istakao da je ponosan zbog radosti koju su zbog vraćanja naknada, dječijih dodataka, uvođenja besplatnih udžbenika, povećanja plata, penzija i staračkih naknada donijeli radnicima, majkama, djeci, penzionerima.

On je dodao da za par mjeseci, saglasno zakonima koje je takođe predložio njegov poslanički klub a Skupština usvojila, kreće isplata dječijih dodataka i djeci od sedam do 18 godina, pored oko 50 hiljada djece do navršene šeste koji već skoro godinu primaju dodatke, kao i isplata uvećane minimalne penzije.

“Nećemo dozvoliti da bilo ko ugrozi ova dostignuća. Sačuvaćemo i jačati ekonomsku slobodu naših građana, jer tako najbolje čuvamo Crnu Goru”, poručio je Bečić.

Kako je dodao, uskoro će na izborima ispraviti i izbornu nepravdu koja se desila, vratiti institucuje narodu i nastaviti sa reformama.

“Ruku pravde, slobodu i ekonomsko-socijalne pobjede koje smo ostvarili niko ne može zaustaviti”, zaključio je Bečić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Uprava policije, budva, silovanje

Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Podgorica, (MINA) – Službenici budvanske policije uhapsili su M.J. (21) iz Bijelog Polja osumnjičenog...