fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBarska kartica kao odgovor na veće cijene u sezoni

Barska kartica kao odgovor na veće cijene u sezoni

Bar, (MINA-BUSINESS) – Odbornici Demokrata u Skupštini Opštine Bar predložili su da se za građane tog grada uvede Barska kartica, kao odgovor na veće cijene u turističkoj sezoni.

“Po uzoru na druge gradove na crnogorskom primorju, kao što su Budva i Kotor, ali i gradove u regionu, predlažemo da se kao odgovor na inflaciju, te značajno povećanje cijena u turističkoj sezoni, za građane Bara uvedu posebne popust kartice kojima će građani Bara i oni koji u gradu Baru žive duži vremenski period, ostvarivati popust na različite usluge, sa ciljem olakšanja svakodnevnog života građana”, navodi se u saopštenju.

Predlog odbornika Demokrata je da se korišćenjem ovih kartica popusti na usluge mogu ostvarivati u različitim djelatnostima i to zdravstvenim i specijalističkim ustanovama, prodavnicama, ugostiteljskim objektima, uslugama prevoza i slično.

“Ova kartica će omogućiti građanima da lakše podnose povećanje cijena tokom turističke sezone, čime se povećava njihova kupovna moć i životni standard, a u krajnjem i smanjuje finansijski pritisak”, dodaje se u saopštenju.

Kroz Barsku karticu, lokalne prodavnice, ugostiteljski objekti, zdravstvene ustanove i prevoznici će imati priliku da privuku više domaćih korisnika.

To će, kako tvrde, doprinijeti sigurno većem prometu, ali i podršci lokalnoj ekonomiji.

Kartica će omogućiti jednak pristup povoljnijim uslugama za građane, čime se smanjuje socijalna nejednakost.

“Uvođenjem Barske kartice, građanima Bara bi se omogućilo da lakše podnose ekonomske izazove i povećane troškove tokom turističke sezone. Ovaj predlog unaprijediće kvalitet života građana, pružiti podršku lokalnoj ekonomiji i jačati socijalnu koheziju”, navodi se u saopštenju.

Odbornici Demokrata su pozvali sve relevantne institucije, preduzetnike i građane, da podrže ovaj predlog i doprinesu njegovoj uspješnoj realizaciji.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...