fbpx
NaslovnicaMINA BusinessArbitražni sud i Pravni fakultet potpisali sporazum o saradnji

Arbitražni sud i Pravni fakultet potpisali sporazum o saradnji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Arbitražni sud pri Privrednoj komori (PKCG) i Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore potpisali su sporazum o saradnji, sa ciljem razvijanje međusobne saradnje i edukativne djelatnosti.

Sporazum su potpisali predsjednik Arbitražnog suda Vesko Božović i dekanka Pravnog fakulteta Aneta Spaić.

Potpisivanju sporazuma su prisustvovali i predsjednica PKCG Nina Drakić, sekretarka Arbitražnog suda Maja Golović Vojinović, kao i redovni profesori na Pravnom fakultetu, Vladimir Savković i Dražen Cerović.

“Promovišući ideju unapređenja praktičnih znanja i vještina, postizanja što kvalitetnijeg pravničkog obrazovanja i povezivanja teorije i prakse iz oblasti arbitraže i drugih alternativnih načina rješavanja privrednih sporova, a u skladu sa njihovim nadležnostima, ove dvije institucije saglasne su da uspostave međusobne odnose saradnje, uređujući ih”, navodi se u saopštenju PKCG.

Predmet sporazuma je razvijanje međusobne saradnje i edukativne djelatnosti, koje budu ocijenjene kao komplementarne sa stanovišta obje strane potpisnice.

“Sporazum se realizuje kroz saradnju strana potpisnica u cilju sprovođenja aktivnosti kroz organizovanje zajedničkih okruglih stolova, seminara i drugih aktivnosti u cilju unapređenja i promovisanja arbitražnog i drugih alternativnih načina rješavanja privrednih sporova”, navodi se u saopštenju.

Arbitražni sud će omogućiti obavljanje stručne prakse studentima Pravnog fakulteta radi sticanja praktičnih vještina.

Pravni fakultet će omogućiti zajednički naučno-istraživački rad kroz naučne i stručno-aplikativne projekte od nacionalnog, regionalnog i međunarodnog značaja u oblastima od zajedničkog interesa, koji će doprinijeti afirmaciji arbitraže i drugih alternativnih načina rješavanja privrednih sporova.
(kraj) jlb

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije