fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAnđušić: Vlada da povuče Zakon o akcizama

Anđušić: Vlada da povuče Zakon o akcizama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je Vladu da povuče Zakon o akcizama, jer on, kako su kazali, predstavlja još jedan udar na standard građana.

Poslanik DPS-a, Mihailo Anđušić, ocijenio je da će taj zakon neminovno uticati na rast cijena određenih proizvoda, a samim tim i rast ukupne inflacije, koja je najviša od obnove nezavisnosti 2006. godine.

„Prema izvještaju Svjetske banke iz januara u prosjeku za posljednja tri mjeseca prošle godine imali smo rast cijena hrane čak 30,36 odsto što je za mnoge građane „realna inflacija“ i ona koja se direktno održava na životni standard, s obzirom na to da se radi o proizvodima koje najviše i najčešće kupuju“, naveo je Anđušić u saopštenju.

On je kazao da se rast cijena u Crnoj Gori nastavlja i u ovoj godini, iako je i u januaru, na globalnom nivou, deseti mjesec zaredom zabilježen pad cijena hrane.

„Povećanje akciza dovešće i do rasta sive ekonomije, naročito u segmentu trgovine duvanskim proizvodima“, smatra Anđušić.

On je ocijenio da je izvjesno da će taj zakon ugroziti investicioni ambijent i predstavljati snažni udar na privredu Crne Gore.

„Zato još jednom pozivamo Vladu da ga povuče“, zaključio je Anđušić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije