fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAmerička kompanija Bechtel: Želimo da gradimo u Crnoj Gori

Američka kompanija Bechtel: Želimo da gradimo u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Američka kompanija Bechtel je, prema riječima njenih predstavnika, zainteresovana za saradnju sa Crnom Gorom na planu infrastrukturnog razvoja, posebno u oblastima saobraćaja i energetike.

Premijer Dritan Abazović sastao se danas u Njujorku sa predsjednikom za regionalne i korporativne poslove Bectel Global Corporation, Stjuartom Džonsom i menadžerom za kapitalne razvojne projekte Bechtel Infrastructure, Endrjuom Patersonom koje je upoznao sa planovima u oblasti ulaganja u razvojne projekte posebno u oblasti infrastrukture i energetike.

“Naše ambicije su da sa pouzdanim partnerima krenemo u intenzivniji infrasturkturni razvoj”, kazao je Abazović.

Predstavnici kompanije Bechtel su, kako je saopšteno iz Abazovićevog Kabineta, informisali premijera o projektima koje realizuju u regionu i izrazili interesovanje za saradnju sa Crnom Gorom na planu infrastrukturnog razvoja, posebno u oblastima saobraćaja i energetike.

“Želimo da sarađujemo sa Crnom Gorom na obostrano zadovoljstvo i u interesu daljeg razvoja vaše zemlje” kazali su iz Bechtela-a.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o nastavku izgradnje auto-puta i ocijenjeno da ovaj projekat za Crnu Goru nije samo put već ekonomski koridor, te da što prije treba pristupiti nastavku realizacije preostalih dionica.

Nastavak razgovora zakazan je za oktobar u Podgorici kada će se predstavnici Vlade sastati sa predstavnicima kompanije Bechtel kako bi detaljnije razmotrili modele potencijalne saradnje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Kroz tri tendera nabaviće 30 hiljada brojila

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski elektrododistributivni sistem (CEDIS) završio je tri tendera za nabavku brojila...