fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAdvokati se nadaju pomoći ministra Sekulovića

Advokati se nadaju pomoći ministra Sekulovića

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Advokatska komora će, nakon neuspjelog dogovora, obrazovati radnu grupu koja će napraviti platformu sa kojom će ponovo izaći pred Ministarstvo finansija, saopštio je njen predsjednik Zdravko Begović i dodao da se nadaju pomoći ministra unutrašnjih poslova, Sergeja Sekulovića.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je veći broj advokata bio za opciju da se sporazum Ministarstva finansija ne prihvati i da se nastavi sa obustavom pružanja pravne pomoći.

“Argumentacija advokata bila je da je u tom sporazumu navedeno da se moraju odrediti modaliteti fiskalizacije advokata, protiv čega je bio veliki broj njih, jer smatramo da mi objektivno ne možemo potpasti pod fiskalizaciju, dok je jedan dio advokata smatrao da su odredbe tog sporazuma nedovoljno precizne”, objasnio je Begović.

On je kazao da su tražili izlaz iz takve situacije, prenosi portal RTCG.

“Obavijestili smo Ministarstvo finansija i u tom dopisu istakli da postoji iskrena želja i potreba da se nađe najbolje rješenje. Mi ćemo ovih dana u Advokatskoj komori organizovati radnu grupu koja bi napravila takozvanu platformu sa kojom bi izašli ispred Ministarstva finansija i računam da bi se u nekim ponovnim dijalozima moglo doći do rješenja”, rekao je Begović.

On je naveo da je svjestan da idealnog rješenja ni za jednu stranu nema, ali smatra da bi se kompromisom moglo doći do dogovora.

“Obustava od 50 dana u advokaturi, to je paralisalo pravni sistem. Naši klijenti nevjerovatno trpe zbog toga. Mi smo osjetili tegobe svega toga”, dodao je Begović.

On je naveo da dogovora mora biti.

“Ovo je neodrživo stanje”, kazao je Begović.

On je dodao da još nijesu dobili odgovor budući da su svoj stav saopštili u četvrtak u 15 sati.

“Nadam se da će ljudi iz Ministarstva koji su do sada bili korektni naći dovoljno vremena da nam odgovore”, kazao je Begović.

On je naveo da se uzda se i u ministra Sergeja Sekulovića.

“Računam i da će biti uključeno Ministarstvo pravde budući da ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović koji je advokat sada pokriva resor Ministarstva pravde, dakle neko ko je apsolutno upoznat sa stanjem u našoj profesiji”, rekao je Begović.

On je kazao i da na predlog advokata postoji mogućnost da se pojedini djelovi sporazuma koriguju i da se dođe do dogovora i zajedničkog rješenja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Podgorici trofej u konkurenciji juniora

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Podgorice osvojili su titulu prvaka Crne Gore u konkurenciji juniora. Podgorica...