fbpx
NaslovnicaMINA BusinessACV će imati podršku ICAO

ACV će imati podršku ICAO

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Agencija za civilno vazduhoplovstvo (ACV) imaće kompletnu podršku Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO), saopštio je njen visoki predstavnik, Nikolas Ralo.

Ralo, koji je direktor Regionalne kancelarije ICAO-a za Evropu i Sjeverni Atlantik, sastao se sa timom ACV, na čelu sa direktorom Ivanom Šćekićem.

Ralo je, tokom intenzivne dvodnevne agende prilikom posjete Crnoj Gori, upoznat sa aktivnostima ACV, kao i ključnih vazduhoplovnih kompanija.

„Razgovarano je o nastavku razvoja civilnog vazduhoplovstva, standardima i preporučenoj praksi koju crnogorska vazduhoplovna vlast uspješno sprovodi, razvojnim planovima i mogućnostima za dalju saradnju i podršku ICAO“, navodi se u saopštenju ACV.

U Agenciji je održan i sastanak sa predstavnicima ključnih subjekata vazduhoplovne industrije – zamjenikom direktora Kontrole letenja (SMATSA) Rajkom Uskokovićem, izvršnim direktorom Aerodroma Crne Gore (ACG) Rokom Tolićem i vršiocem dužnosti direktora nacionalne avio-kompanije To Montenegro, brenda Air Montenegro, Vukadinom Stojanovićem. Na sastanku je bio i predstavnik Savjeta ACV, Jevto Bojović.

Sagovornici su se složili da su potrebna ulaganja za nastavak razvoja i istakli zadovoljstvo međunarodnom saradnjom, uz ocjenu da ova značajna prilika za diskusiju i razmjenu mišljenja predstavlja jačanje saradnje.

“Moj tim i ja smo spremni da i dalje podržimo vaše napore u saradnji i sa drugim partnerima. Sve države su važne za ICAO i svakako ćemo posebnu pažnju posvetiti državama na Zapadnom Balkanu”, istakao je Ralo.

Šćekić je zahvalio visokom predstavniku ICAO na podršci Crnoj Gori, ukazujući da je izazov održati razultate.

“Brojne benefite možemo imati od jačanja saradnje sa ICAO, da bismo dalje unapređivali crnogorski sistem civilnog vazduhoplovstva. Posebno su nam važne obuke eksperata ove važne međunarodne organizacije”, naglasio je Šćekić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije